Je Borussia ujela novega Jadona Sancha?

Nogomet 27. Maj 202219:10 > 19:20
Foto: Jayden Braaf

Borussia Dortmund je iz vrst angleškega prvaka Manchester Cityja zvabila novega mladinca. Na Westfalen prihaja 19-letni Jayden Braaf. Pogodbo je podpisal do leta 2025.

Prestop spominja na tistega iz leta 2017, ko se je Borussia le za 20 milijonov iz Manchester v Dortmund preselil Jadon Sancho in se nemudoma prelevil v nosilca rumeno-črnih.

Če je Sancho Dortmundčane stal nekaj milijonov, Braaf v Nemčijo prihaja brez odškodnine. Mnogi pri prestopu vidijo veliko vzporednic s Sanchom, šele čas pa bo pokazal, kako uspešen bo v močni bundesligi mladi Nizozemec, ki se je ne Etihad pred štirimi leti preselil iz vrst PSV.

Pri Borussii mu bodo dali čas

“V zadnjih letih smo pozorno spremljali njegov razvoj. V preteklosti je pokazal, da lahko s svojo hitrostjo in talentom naredi razliko. Potem ko je zaradi poškodbe manjkal več kot leto dni, bo zagotovo potreboval čas, da si povrne moči. Želimo mu dati čas, če mu uspe preiti to fazo, imamo v njem velik talent,” je prepričan športni direktor Borussie Sebastian Kehl.

Za občutek, kaj zmore mladi Nizozemec:

#social-embed_0

Pred Nizozemcem je težka naloga. Sancho je denimo za Borussio odigral 137 tekem, dosegel kar 50 zadetkov, dodal še 64 podaj in si preteklo poletje prislužil povratek na Otok. Veliko je zaslužila tudi Borussia, saj je Man Utd za Angleža odštel 85 milijonov evrov.

Komentari

Vaš komentar