Kotnik o prihodu v Koper: “Obrniti sem moral nov list”

Nogomet 8. Feb 202218:00 0 komentarjev
Foto: FC Koper

Andrej Kotnik se je v začetku meseca razšel z Mariborom, a prav dolgo novega kluba ni iskal. Pridružil se je drugouvrščeni ekipi Prve lige Telemach Kopru, za katerega utegne biti ena pomembnejših okrepitev pred nadaljevanjem prvenstva.

Potem ko je Maribor preteklo sredo sporočil, da sporazumno prekinja pogodbo z Andrejem Kotnikom, se je nogometaš še isti dan udeležil večerje s Koprčani, v naslednjem pa je prvoligaš z Obale njegov prihod na Bonifiko potrdil še uradno. Vezist bo naposled le oblekel članski dres kluba, kjer je napravil svoje prve nogometne korake.

“Prišel sem v klub, v katerem sem odraščal in preživel vse otroštvo, zato zame ne predstavlja nič novega. Vesel sem, da me je doletela čast, da končno oblečem članski dres. Veselim se tekem in izzivov, ki prihajajo,” je v oddaji Pod prečko dejal Andrej Kotnik, obenem pa pojasnil ozadnje svoje odločitve, da se vrne na Obalo.

“Moral sem obrniti nov list in vse dogajanje v zadnjem letu pustiti za sabo. Mislim, da lahko s Koprom spišemo lepe zgodbe, gremo novim zmagam naproti ter osvojimo tako pokal kot prvenstvo,« je optimistično napovedal 26-letni Primorec.

Kot je poudaril, se zaveda, da je prišel v že sestavljeno ekipo, ki je nekaj tudi že napravila, a verjame, da si bo v nadaljevanju izboril svoje minute na igrišču. “Vem, da ne bo lahko, a s trdim delom in pravim odnosom verjamem, da si bom zaslužil minute in bil med pomembnejšimi členi, ko se bomo borili za naslov prvaka. Mislim, da nam lahko uspe.«

Koprčani bodo sicer po daljšem zimskem premoru znova na delu že v soboto, ko bodo v 21. krogu gostovali pri Celjanih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!