“Ni naključje, da nisem del sodniške organizacije. Na to sem ponosen.” (VIDEO)

Nogomet 21. Maj 20245:00 3 komentarji

Nekdanji najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, ki je redni gost oddaje Pod prečko, je brezkompromisno odgovoril na očitke, da je lažnivec. Primorec je sodniku, ki sodi v najmočnejši slovenski ligi, takole odgovoril.

Nepristranskost Damirja Skomine zagotovo ni vedno vsem všeč, sploh navijačem kluba, katerim gre sodniška odločitev v škodo, a njegovo komentiranje je zmotilo tudi sodnika v Prvi Ligi Telemach. Skomino naj bi označil za lažnivca.

“Z zelo zanesljivega in preverjenega vira lahko povem, da se je sodnik VAR, ki je sodil Celju, Asmir Sagrković, v nameri, da bi se izvlekel iz položaja, v katerem se je znašel v prejšnjem krogu, oblatil mene in dejal, zakaj se posluša Skomino, ki le laže. Skomina je lažnivec,” je v oddaji Pod prečko odgovoril na očitke, ki prišle na njegov naslov.

Sagrković je bil za svoje slabe odločitve v 35. krogu v Celju nagrajen z novo priložnostjo že krog kasneje v Kopru. “Tukaj moram okrcati tudi komisijo, ki delegira. V tem primeru je pokazala pomanjkanje zdravega razuma in sodnika, ki je delal napake, že teden pozneje spet dala na položaj VAR sodnika. Si predstavljate, da bi Szymon Marciniak po tisti zadevi med Realom in Bayernom, krog kasneje sodil tekmo Bayern proti Barceloni? Jaz si ne. S tem sem vse povedal,” je nadaljeval Skomina.

Očitki so prišli pri analizi sojenja tekme med Celjem in Koprom:

“Svojo nalogo opravljam profesionalno. S kilometrino, ki jo imam, se mi res ni treba več izpostavljati. Za svoje izjave in delo sem odgovoren in tudi plačan, za tem stojim, zato si ne morem dovoliti, da nekdo, ki je za svoje delo enako odgovoren in plačan, odgovornost za svoja dejanja preloži na nekoga drugega. Še enkrat. Asmir Sagrković je dejal, da lažem, sam pa za svojimi izjavami še vedno stojim. Na sodniški organizaciji je, ali bo ukrepala ali ne,” je dodal.

Asmir Sagrković
Foto: Jure Banfi

Skomina se tukaj ni ustavil in še prilil olje na ogenj, dodal je tudi namig o nekaterih ostalih nepravilnostih, ki se dogajajo v sodniških krogih.

“Iz več klubov sem dobil namig, da določeni renomirani VAR sodnik zanje interpretira sodniške odločitve, torej komentira delo svojih kolegov, kar je zame nepojmljivo, da lahko tak osebek deluje v sodniški organizaciji. To je morda še druga naloga za sodniško organizacijo, da razmisli, če želi imeti take osebke, ki diskreditirajo mlade in nadarjene sodnike, v svojih vrstah. Ob misli na to, na kakšno raven je prišla, dobim kar cmok v grlu. Zakaj to govorim? Ker nisem nekdo, ki je tiho. Ni naključje, da nisem del te sodniške organizacije. Na to sem ponosen,” je svojevrsten monolog zaključil Skomina.

Celotni sodniški pogled zadnje oddaje Pod prečko v tretji sezoni:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje