Legenda pravi, da ta fant nikoli ne neha teči

Nogomet 4. Okt 202214:30 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Lani je igral za Rijeko in z njo hrvaško prvenstvo končal na četrtem mestu. Zdaj, ko ga ni več v klubu, je ponos Kvarnerja na zadnjem mestu razpredelnice. Letos je okrepil Panathinaikos, ki je lani grško ligo končal na četrtem mestu. Trenutno pa atenski velikan premočno vodi na lestvici grške Superlige. Podatki, ki govorijo o tem, kako zelo pomemben je za svojo ekipo slovenski reprezentant Adam Gnezda Čerin.

Adam Gnezda Čerin ni nogometaš, ki bi polnil naslovnice športnih časnikov. Takšna pač je njegova vloga na igrišču. A za podobo in delovanje svoje ekipe je še kako pomemben. Gre za nogometaša, ki zares ogromno preteče, krade žoge nasprotniku in prekinja napade ter po drugi strani daje ton in ritem igri svojega moštva.

Letos gre 23-letniku iz Idrije vse zares kot po maslu. Potem ko se je zanj končala dveletna posoja pri Rijeki, je otrok Brava in Domžal dokončno zapustil Nürnberg ter se preselil v grški Panathinaikos. Atenski velikan, ki sicer že dobro desetletje čaka na nov domači naslov, v tej sezoni deluje na “slovenski pogon”, saj ob Gnezdi Čerinu v zeleno-belem dresu igrata še Andraž Šporar in Benjamin Verbič.

Na vročem debiju ugnali PAOK Jasmina Kurtića

In slovenskim reprezentantom gre v Grčiji odlično, ta konec tedna so z zmago na derbiju proti PAOK-u še utrdili vodstvo na prvenstveni lestvici, kjer po šestih krogih zasledovalcem “bežijo” že za šest točk. Tekma pred 30.000 glavo množico v Solunu je bila nekaj posebnega tudi zato, ker za črno-bele drugo sezono igra Jasmin Kurtić.

“Situacija je bila res zelo zanimiva, še prejšnji teden smo bili z Jasminom soigralci in se skupaj borili za slovensko reprezentanco, čez nekaj dni pa smo bili že nasprotniki. To je nogomet, piše res zanimive zgodbe. Z Jasminom smo se pred in po tekmi pogovorili ter si zaželeli srečo na naslednjih tekmah,” se močno slovensko obarvanega derbija spominja vezist Panathinaikosa.

Med gostovanjem v oddaji Pod prečko se je sicer Gnezda Čerin razgovoril o številnih temah, med drugim se je dotaknil tudi precej žalostne usode Rijeke, delil sveže vtise z vročega grškega derbija, dotaknil pa se je tudi zadnjih reprezentančnih uspehov in pokomentiral vzhajajočo zvezdo svetovnega nogometa Benjamina Šeška.

Celoten pogovor z Adamom Gnezdo Čerinom v oddaji Pod prečko:

O čem vse je v oddaji Pod prečko govoril Adam Gnezda Čerin?

O zmagi na derbiju proti PAOK-u

Danes je zame res lep dan, počivam v zelo prijetnem vzdušju. Za nami je zmaga na derbiju, na eni izmed večjih tekem v Grčiji. Dobiti takšno tekmo je vedno lepo.

O igranju pred razgretim grškim občinstvom na stadionu Toumba

Na tem stadionu sem igral že drugič, vmes sem malce pozabil, kakšna je atmosfera. To je zares nekaj neverjetnega. Čeprav je 30.000 ljudi nastrojenih proti tebi, ti to da dodano motivacijo. Zelo lepo je igrati v takšnem ambientu.

O enajstmetrovki, ki jo je po posredovanju VAR-a priigral Andraž Šporar

VAR je večna dilema v sodobnem nogometu. Tudi po tej tekmi je bilo kar nekaj vročih debat o tem – enajstmetrovka ali ne. Iskreno tega prav veliko ne spremljam. Sodniki so se odločili, kot so se, na srečo v našo korist. Po mojem mnenju je bila to čista enajstmetrovka.

Posnetek situacije:

O zdravstvenem stanju Andraža Šporarja in Benjamina Verbiča

Kar se tiče Benjamina, je tekma na Švedskem pri njem pustila določene posledice in ni mogel pomagati ekipi v Solunu. Verjamem, da bo kmalu spet z nami. Andraž pa si je v enem izmed dvobojev malce zvil gleženj, kar pa ni poškodba, ki bi mu preprečila, da bo znova kmalu z nami. Ima pa majhno modrico na obrazu.

O tem, da grške derbije sodijo tuji sodniki

Ta praksa je v veljavi že nekaj časa. Gre za specifično nogometno sredino. Navijači so zelo temperamentni, v preteklosti so se že dogajale kakšne neprijetne stvari, zato je prav, da tekme sodijo tuji sodniki. Zaenkrat dobro opravljajo svoje delo.

O odlični formi Panathinaikosa in zanesljivem vodstvu na lestvici

Med navijači se že čuti neka posebna energija, stadion je na vseh domačih tekmah poln. Spremljajo nas praktično od hotela do stadiona, že se čuti evforija. A sami pri sebi želimo igrati tekmo po tekmo, ta niz razvleči na čim več tekem in bomo videli, kje bomo pristali.

Foto: Guliverimages

O tem, kaj se letos dogaja z Rijeko

Spremljam situacijo. Ni lepo spremljati bivšega kluba v takšnih težavah. Bil sem v stiku s Harisom (Vučkićom, op. a.) in pogovarjala sva se o tem, kaj se dogaja. Vseeno mislim, da je pred njimi boljša prihodnost. Kriza je predvsem psihološka, kvalitete ne manjka, čeprav nas je odšlo pet, šest igralcev iz lanske sezone. Res ni lepo videti bivše ekipe na zadnjem mestu in upam, da se čim prej poberejo.

O tekmi slovenske izbrane vrste na Švedskem in obstanku v diviziji B

Celotna tekma je bila zaznamovana z veliko borbe. Pokazali smo srce in karakter ter si pošteno izborili obstanek v drugi diviziji. Zavedali smo se, da bodo šli Švedi “na glavo”, na to smo se pripravili. Švedska je dobra reprezentanca, mi pa smo v obrambi opravili dober posel, lahko bi izkoristili še kakšno priložnosti iz protinapadov.

O zadetku in vlogi Benjamina Šeška

Res neverjeten zadetek, večkrat sem si ogledal posnetek. Vsi vemo, kakšen talent je Benjamin. Veseli smo, da je ob nas in nam pomaga. Na njem je sedanjost in prihodnost reprezentance. Verjamem, da bo ostal takšen, kot je – delaven in tako bo še napredoval. Temu zadetku so se čudili tudi v Grčiji, neverjeten zadetek na globalnem nivoju.

Zadetek Benjamina Šeška proti Norveški

O svoji nogometni poti

Šel sem po pravi poti razvoja mladega nogometaša do odhoda v Nemčijo, kjer nisem dobil prave priložnosti. A iz te situacije sem prišel še močnejši, še boljši in tudi zato se mi zdaj dogajajo prave stvari v karieri.

O svojem zadetku proti Srbiji

To je bil moj drugi zadetek za reprezentanco. To je bila nekako prelomnica. Mnogi so nam že pripisali izpad iz te skupine, a pokazali smo karakter in kvaliteto, da lahko igramo v tej konkurenci. Res smo veseli, da smo obstali v B ligi.

Zadetek Adama Gnezde Čerina

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!