Nova sodniška napaka, ki pa ni bila usodna

Nogomet 24. Sep 20219:14 > 13:24 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Na štajerskem derbiju med Mariborom in Celjem smo videli novo sodniško napako, ki pa na srečo na koncu ni odločala o končnem zmagovalcu.

Že pred začetkom Prve Lige Telemach, ko so vodilni sporočili, da VAR ne bo prisoten na vseh tekmah, so se mnogi oglasili, da vse skupaj velikokrat ne bo regularno in se bodo dogajale napake. V četrtek se je izkazalo, da so se bojazni uresničile.

Na dvoboju med Mariborom in Celjem je v 58. minuti, pri vodstvu domačih z 1:0, Marka Alvirja, ki je sam stekel proti celjskim vratom, spotaknil Žan Zaletel, a glavni sodnik Dejan Balažič ni reagiral in le pokazal, da se igra nadaljuje. Počasni posnetek je pokazal, da je branilec Celja zadel nogo napadalca Maribora in bi moral kot zadnji branilec prejeti rdeči karton.

Sodnik morda ni dobro videl, saj je vse skupaj kazalo, kot da je Zaletel zadel žogo, a ravno zato imamo VAR, ki bi v tem primeru lahko reagiral in razkril resnico. Celjani so tako imeli srečo, Zaletel je ostal na igrišču, Maribor pa je kljub sodniški napaki na koncu slavil z 2:0. Zmago je kasneje potrdil Ognjen Mudrinski.

Video: prekršek Žana Zaletela:

Sporno situacijo so pokomentirali tudi v našem studiu po tekmi v Ljudskem vrtu. Naš gost Damir Pekić je bil po ogledu počasnega posnetka prepričan, da bi moral Balažič pokazati rdeč karton. “Če je bil sodnik pravilno postavljen, bi moral reagirati in piskati prekršek ter posledično pokazati rdeč karton. Najprej je zadel nogo, nato šele žogo,” je dejal Pekić.

Video: Damir Pekić in njegov pogled:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!