Slovenci po drami v Stožicah nadaljevali izjemen niz (VIDEO)

Nogomet 20. Nov 202216:54 > 16:541 komentar
Miha Zajc Slovenija Črna gora nogomet
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska nogometna reprezentanca je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 v Stožicah na prijateljski tekmi premagala Črno goro z 1:0 (1:0). Za Slovenijo je zadel Miha Zajc v 42. minuti.

Potem ko so Kekovi izbranci v četrtek v Romuniji zmagali z 2:1, so na zadnji nalogi v letu 2022 dosegli novo zmago po zaslugi Mihe Zajca. Slovenija je tako ob remiju na tretji medsebojni tekmi še drugič premagala Črno goro, ki je v prvem polčasu tudi zadela, a sodniki gola niso priznali, v drugem pa zapravila najstrožjo kazen.

Naslednje dolžnosti izbrance Matjaža Keka čakajo marca prihodnje leto, ko se bodo začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. V teh bodo Slovenci v skupini H igrali proti Danski, Finski, Kazahstanu, Severni Irski in San Marinu.

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Črno goro:

Prijateljska tekma

Slovenija – Črna gora 1:0 (1:0)

Zajc 42.

 

Potek srečanja med Slovenijo in Črno goro:

Konec tekme! Slovenci so na zadnjih šestih tekmah trikrat zmagali in trikrat remizirali.

86. minuta: Gorenc Stanković je igral z roko in avstrijski sodnik je pokazal na kazenski strel. Odgovornost je prevzel Savića, a zadel le vratnico in Slovenci so ostali v prednosti.

Zapravljena enajstmetrovka:

Igranje z roko:

84. minuta: Črnogorci so napadali. Najprej je podaja Radunovića skoraj presenetila Oblaka, nato pa se je moral Škofjeločan moral potruditi tudi po strelu Bakića. Izjemna obramba.

77. minuta: Velika priložnost! Šporar je po podaji lepo preigraval in sprožil, zdelo se je, da je žogo poslal mimo vratarja Šarkića, a je črnogorsko mrežo rešil branilec Tomašević.

Strel Šporarja:

70. minuta: Slovenci so morali prisilno menjati. Po dvoboju s Krstovićem je obležal Stojanović, ki je po nekaj minutah zelenico zapustil celo na nosilih. Zamenjal ga je Žan Karničnik.

Poškodba Petarja Stojanovića:

53. minuta: Slovenci so ponovno ukradli žogo. Gnezda Čerin je lepo našel Šporarja, ki pa je ni uspel premagati Šarkića. Škoda, ker na drugi strani ni videl Šeška. Ostalo je pri 1:0.

Strel Šporarja:

51. minuta: Priložnost Slovenije. Po dolgem kombiniranju je sprožil Sikošek, a žoga je švignila prek vrat Šarkića.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

41. minuta: GOOOL! 1:0! Slovenija vodi v polno je zadel Miha Zajc! Črna gora je imela kot, Slovenija je izbila, nato pa se je grdo zapletel Jovović, Slovenci pa so darilo izkoristili. Kot blisk se je v napad izstrelil Šeško, nato pa, ko se je že zdelo, da čaka predolgo našel povsem samega Miho Zajca, ki je s peto premagal črnogorskega vratarja. Slovenija je po super protinapadu tik pred koncem prvega polčasa povedla z 1:0.

Zadetek Mihe Zajca:

35. minuta: Po lepem sodelovanju Verbič in Gnezde Čerine, je slednji lepo sprožil, črnogorski vratar Šarkić pa se je moral zelo potruditi.

Strel Gnezde Čerina:

30. minuta: Mugoša je nekaj sekund kasneje zapretil še enkrat. Otresel se je Blažiča in močno sprožil, Oblak se ni dal in žogo odbil v kot.

Strel Mugoše:

28. minuta: Veliko sreče za Slovenijo. Po prostem strelu Savičevića je Oblaka že premagal Mugoša, a žoga je kar dvakrat zdela prečko, nato pa jo je slovenski čuvaj mreže prijel. Zdi se, da je žoga prečkala črto, a v Stožicah ni tehnologije, ki bi preverjala, če je žoga v celoti prečkala golovo črto.

Zadetek ali ne?

24. minuta: Zapretili so tudi gostje. Po izgubljeni žogi Verbića, so Črnogorci izpeljalo hiter protinapad. Sledil je predložek Jovovića, po izbijanju Blažića pa je sprožil Eraković. K sreči je bil zelo nenatančen.

12. minuta: Prvi strel, in prva obramba na tekmi. Priložnost za zadetek se je ponudila Verbiču, ki je močno sprožil, vendar je njegov poskus blokiral črnogorski nogometaš, žogo pa je v nadaljevanju brez večjih težav ustavil tudi vratar Šarkić.

Strel Verbiča:

10. minuta: V Stožicah v prvih desetih minutah nismo videli nobene priložnosti. Slovenci so bili več pri žogi – 60%.

Začetek tekme v Stožicah!

Himni pred tekmo:

Studio pred tekmo – kaj sta povedala Marinko Galić in Tonči Žlogar?

14.45: Selektor Matjaž Kek je v primerjavi s tekmo z Romuni opravil dve menjavi. Na levi strani obrambe bo namesto Jureta Balkovca začel Gregor Sikošek, namesto Sandi Lovrića pa Miha Zajc.

Začetni postavi v Stožicah:
Slovenija:
Oblak; Sikošek, Blažič, Bijol, Stojanović; Verbič, Kurtić, Gnezda Čerin, Zajc; Šeško, Šporar

Črna gora: Sarkić; Vukčević, Tomašević, Savić, Marušić; Eraković, Savičević, Lončar, Jovović; Mugoša, Krstović;

Komentari

Vaš komentar