Prisrčna reakcija amaterjev po žrebu pokalnih parov obkrožila svet (VIDEO)

Nogomet - video 27. Nov 202318:28 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Za eno izmed prijetnih zgodb športnega vikenda je poskrbela ekipa škotskega nižjeligaša Buckie Thistle, ki so v lokalu pospremili slovesnost žreba pokalnega tekmovanja. Amaterjem iz mesteca z okoli 10 tisoč prebivalci se je uresničila otroška želja.

Buckie Thistle je škotski petoligaš, za katerega nastopajo sami amaterski nogometšai.

Klub nastopa v ligi Highland, minuli konec tedna pa so varovanci trenerja Garrya Farquharja v 3. krogu FA pokala po enajstmetrovkah v gosteh izločili Broxburn Athletic, klub iz predmestja Edinburgha.

Včeraj je škotska nogometna zveza izvedla žreb šestnajstine finala, v katerem se nižjeligašem pridružita tudi glasgowska velikana Celtic in Rangers.

Rajali, kot da bi Škotska postala svetovni prvak

Ekipa Buckie Thistla se je za ogled plesa kroglic zbrala v enem izmed “pubov” v Edinburghu in ko je postalo jasno, da bodo uvrstitev med najboljših 16 v pokalu januarja iskali na Celtic Parku proti branilcem naslova in aktualnim državnim prvakom, so fantom popustile vse zavore.

Tule je njihova reakcija:

“Fantje so si sami organizirali vikend izlet v Edinburgh za pokalno tekmo in si potem vzeli nedeljo prosto. Z uvrstitvijo v nadaljnji krog pokala si bomo finančno opomogli za par let naprej. Naj uživajo, zaslužili so si,” je slavje svojih varovancev pospremil njihov “šef” Farquhar.

Lahko podobno reakcijo pričakujemo tudi v našem prostoru, če bi recimo nogometašem Podvincev žreb v pokalnem tekmovanju namenil Maribor, ali pa v primeru, da Olimpijo kroglice namenijo Čardi iz Martjancev?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!