Slovenija bo s pripravami na Euro začela pri Dončiću

Nogomet 27. Nov 202317:25 0 komentarjev
Pred slovensko nogometno reprezentanco so številni veliki izzivi. FOTO: Aleš Fevžer

Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili ime prvega nasprotnika slovenske nogometne reprezentance v letu 2024. Varovanci Matjaža Keka se odpravljajo v Teksas, kjer se bodo pomerili z ZDA.

Znan je prvi nasprotnik Slovenije v pripravah na evropsko prvenstvo, na katerega se je uvrstila prejšnji teden. Slovenci se bodo z ZDA pomerili 20. januarja prihodnje leto, in sicer na stadionu Toyota Field v ameriški zvezni državi Teksas, kjer že šesto sezono v dresu Dallas Mavericks navdušuje Luka Dončić.

Ta tekma ne bo odigrana v terminu FIFA, kar pomeni, da bo selektor Matjaž Kek lahko računal samo na nogometaše, ki bodo imeli januarja zimski premor. Zato lahko na njegovem spisku pričakujemo še kakšnega igralca iz slovenske lige več.

Slovenija bo sploh prvič nastopila v ZDA, se je pa z njimi že dvakrat pomerila. Prvič na nepozabni tekmi svetovnega prvenstva 2010, ko je bilo v Johannesburgu 2:2, drugič pa na prvi tekmi drugega selektorskega mandata Srečka Katanca, ko so Američani na prijateljski tekmi v Stožicah zmagali s 3:2.

ZDA so trenutno na 11. mestu lestvice FIFA, medtem ko je Slovenija na 54. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!