Slovenci v zaključku tekme do remija proti Hrvaški

Nogomet 26. Mar 202216:52 > 17:23
Foto: Nogometna zveza Slovenije

Slovenska reprezentanca se je v sobotnem popoldnevu v Dohi na prijateljski tekmi merila z reprezentanco Hrvaške. Aktualni svetovni podprvaki so bili na sosedskem obračunu favoriti, toda Slovenci so prišli v samem zaključku tekme do izenačenja. Izenačujoči gol za slovensko izbrano vrsto je zadel Jaka Bijol, kar je njegov prvi reprezentančni zadetek.

Slovenija in Hrvaška sta se na stadionu s kapaciteto dobrih 45 tisoč sedišč merili na svoji enajsti medsebojni tekmi. Statistika ni bila na strani slovenske vrste, saj je ta le enkrat zmagala, trikrat pa igrala neodločeno. Tokrat pa je v tekmi, ki večji del ni ponudila veliko “akcije”, vpisala še četrti neodločen izid.

Kek je proti Hrvaški začel z Janom Oblakom v vratih, Miho Blažičem, Davidom Brekalom in Jako Bijolom v osrčju obrambe, Žanom Karničnikom in Gregorjem Sikoškom na bočnih položajih, Jasminom Kurtićem, Adamom Gnezdo Čerinom, Miho Zajcem in Sandijem Lovrićem v zvezni vrsti in Andražem Šporarjem v konici napada.

Ta postava uvodoma Hrvatom ni dovolila kakšnih posebej nevarnih akcij, je pa Hrvaška imela terensko pobudo. Ne eni ne drugi ekipi pa v prve pol ure ni uspelo resneje ogroziti tekmečevega vratarja. So pa Hrvati, ki so dotlej imeli žogo 70-odstotno v posesti, povedli v 39. minuti.

Zadetek Hrvaške:

Duje Ćaleta-Car je poslal žogo v globino, kjer jo je debitant Brekalo zgrešil, tako da je končala pri Andreju Kramariću, ki je imel prosto pot do gola, kar je tudi unovčil. Hrvati so do konca polčasa izpeljali še nekaj nevarnejših akcij, a jih je obramba na čelu z Oblakom prekinila.

Drugi polčas se je začel nekoliko bolj dinamično, med drugim je v 51. minuti v kazenskem prostoru streljal Luka Modrić, toda Oblak je bil na mestu. Malce pozneje je močno od daleč poskusil Josip Juranović, vendar je meril previsoko.

Slovencem pa še naprej ni uspelo izvesti kakšne resnejše akcije, šele v 67. minuti, po prvih treh menjavah, so malce nevarneje grozili v kazenskem prostoru, na koncu pa je bil strel Kurtića preslab.

Zaključni pritisk Slovenije

Sledilo pa je novo obdobje bolj ali manj nekonkretne igre, sta pa oba selektorja izkoristila po vseh šest menjav, eden od rezervistov, Marko Livaja, je v 85. minuti streljal mimo vrat z roba kazenskega prostora.

V 87. minuti pa so Slovenci vendarle prišli v bližino izenačenja, ko je po kotu Bijol poskusil z glavo, Joško Gvardiol pa je žogo izbil z golove črte. Nekaj trenutkov pozneje je na drugi strani Oblak dobro posredoval po strelu Mislava Oršića.

Ko je kazalo na nov poraz Slovenije proti Hrvaški, pa je v drugi minuti sodniškega dodatka Bijol prišel do svojega reprezentančnega prvenca, potem ko je s strelom z glavo žogo poslal v prečko, od te pa se je odbila čez golovo črto.

Izenačujoči zadetek Slovenije:

Potek srečanja

Hrvaška – Slovenija 1:1  (1:0)

Stadion Education City, gledalcev 3000, sodnik: Jamali (Kuvajt).
Strelca: 0:1 Kramarić (39.), 1:1 Bijol (92.).
Slovenija: Oblak, Karničnik (od 77. Stojanović), Blažič, Bijol, Brekalo, Sikošek (od 78. Črnigoj), Gnezda Čerin (od 63. Gorenc Stanković), Kurtić, Zajc (od 78. Zahović), Lovrić (od 63. Verbič), Šporar (od 63. Šeško).
Hrvaška: Livaković, Gvardiol, Ćaleta-Car (od 72. Vida), Pongračić, Jakić, Kovačić (od 69. Majer), Modrić (od 69. Pašalić), Perišić (od 72. Oršić), Juranović, Budimir (od 69. Livaja), Kramarić (od 72. Vlašić).
Rumeni kartoni: Zajc; Budimir, Perišić.
Rdeči karton: /.

GOOOL! Slovenija je prišla do izenačenja v samem zaključku srečanja. Slovenska izbrana vrsta je ponovno zapretila po podaji iz kota, na pravem mestu je bil Jaka Bijol, ki je uspešno zaključil akcijo in poskrbel za remi proti favorizirani reprezentanci Hrvaške.

88. minuta: Takoj so Hrvati s protinapadom zapretili pred vrati Slovenije. Ponovno je bil na mestu Oblak.

87. minuta: Velika priložnost za Slovenijo. Po podaji iz kota so bili slovenski reprezentanti blizu izenačenja, toda mreža Hrvaške se ni zatresla.

51. minuta: Nova napaka v slovenski obrambi. Do strela je prišel Luka Modrić, toda na mestu je bil slovenski vratar Jan Oblak.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

Konec prvega polčasa!

45. minuta: Hrvati so znova nevarni. Ivan Perišić se je znašel v dobrem položaju na levem krilu, želel podati v sredino slovenskega kazenskega prostora, a pozoren je bil Jan Oblak, ki je ujel žogo.

VIDEO: Zadetek Kramarića za 1:0:

39. minuta: GOL Hrvaške! Velika napaka Davida Brekala je botrovala vodstvu Hrvatov. Akcija ni veliko obetala, Duje Ćaleta-Car je podal ne preveč nevarno žogo v napad, Brekalo pa jo je povsem zgrešil in omogočil Andreju Kramariću, da se je znašel sam pred vrati Jana Oblaka, ki mu ga ni bilo težko premagati. 1:0.

32. minuta: V Katarju še vedno brez lepših priložnosti

21. minuta: Hrvati pritiskajo, a za zdaj še brez uspeha. Nevarni so bili po kotu, slovenska obramba pa brez težav odbija vse napade. Ostaja 0:0.

ZAČETEK TEKME!

Znani sta začetni postavi:

Marčevska reprezentančna akcija slovenske izbrane vrste:

Miha Zajc: Vesel sem, da je selektor vedno kritičen

Marec, prijateljske tekme in Slovenija? Slabo, razen če …

Dvanajsto poglavje neenakovrednega sosedskega dvoboja

Komentari

Vaš komentar