Vikend, poln rdečih kartonov, z razlago Darka Čeferina

Nogomet 20. Sep 202212:56 1 komentar
Foto: Uroš Skaza

V 10. krogu Prve lige Telemach so sodniki na slovenskih nogometnih zelenicah pokazali kar šest rdečih kartonov. Jasno je bilo, da Darka Čeferina v sodniškem pogledu oddaje Pod prečko čaka veliko dela. Kako je ocenil odločitve "mož v črnem"?

Strokovni sodelavec za sodniške zadeve na NZS je priznal, da bi lahko sodniki v nekaterih primerih odreagirali tudi drugače. Sploh pri rdečem kartonu Emila Velića ob prekrškom nad b, ko sta se v Domžalah pomerila Maribor in Radomlje.

“Včasih v nogometni javnosti zmotno mislimo, da je vsak prekršek, ko gre za zadnjega igralca v obrambi, dovolj za rdeči karton. Eden izmed ključnih pogojev za to je – ali ima napadalec še vedno možnosti igrati z žogo. Če je odgovor da, potem dvoma ni. V tem primeru pa določen dvom o tem, ali bi napadalec lahko nadaljeval z akcijo, obstaja. Toda sodnik je očitno ocenil, da je šlo za preprečitev čiste situacije za dosego zadetka in vratarja izključil,” pojasnjuje Darko Čeferin, ki poudarja, da intenziteta prekrška sama po sebi v tem primeru ni bila takšna, da bi terjala neposredno izključitev.

Foto: Facebook NK Maribor

Pri prekršku Vedrana Vrhovaca nad Markom Božićem je Čeferin priznal, da je verjetno sodnik ob rezultatu 4:0 in že dveh izključenih Radomljanih ocenil, da ni potrebe po še eni izključitvi domačega nogometaša. Čeprav v isti sapi dodaja, da se mora sodnik držati pravil igre in da vsaj v teoriji te okoliščine ne bi smele vplivati nanj.

Veliko je bilo govora tudi o tekmi med Celjem in Domžalami, kjer smo prav tako videli dve izključitvi – tekmo sta predčasno zaključila Grigory Morozov in Janez Pišek. Kako je odločitve sodnika pokomentiral Darko Čeferin? Preverite v sodniškem pogledu!

Sodniški pogled z Darkom Čeferinom

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje