Grozljiv prizor, ko proti snemalcu leti tono težka razbitina (VIDEO)

Avtomoto 27. Maj 202410:01 0 komentarjev

Na Veliki nagradi Monaka se je že v prvem krogu hudo zaletel Sergio Perez, čigar Red Bullov dirkalnik se je povsem raztreščil. Ob tem je njegov bolid močno presenetil številne fotografe za varnostno ograjo, ki zaradi gneče po startu do zadnjega trenutka niso opazili, da proti njim drvi skoraj tono težek karbonski izstrelek.

Mehičan je bil zgolj potnik v bolidu, ki ga je zavrtelo po zaslugi nespametne poteze Danca Kevina Magnussena (Haas). Ob tem je nastradal tudi nič hudega sluteči Nico Hülkenberg, tako je Haas v eni sekundi ostal brez obeh dirkačev na dirki.

Na srečo je Sergio Perez brez praske izstopil iz svojega bolida, žal pa tega ne moremo trditi za fotografe, snemalce in delavce ob stezi. Ker je bila po startu na vzponu skozi Beau Rivage precejšnja gneča, je bil njihov pogled močno oviran. Dirkalnika Red Bulla tako do zadnjega niso opazili. Posledično je bil njihov odziv močno zapoznel, kot si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Minimalna teža dirkalnika F1 je 798 kilogramov, skupaj z dirkačem. Kapaciteta posode za gorivo je 110 litrov, kar pomeni, da je dirkalnik ob startu težek dobrih 900 kilogramov.

Perez naj bi se takoj po izstopu iz dirkalnika prepričal, če so vsi ostali brez poškodb. Večina je imela srečo, z izjemo enega fotografa, ki so ga morali pripeljati k zdravniški službi, a je k sreči preživel brez večjih poškodb.

Eden od snemalcev, ki so bili postavljeni na tem delu znamenite ulične steze v Monte Carlu, je skozi ograjo ujel nesrečo in tako ovekovečil grozljiv trenutek ter hkrati ponudil vpogled, zakaj so se ljudje ob stezi odzvali z zamudo. Enostavno je bil njihov pogled preveč oviran.

Perez je s trkom zvil železno ograjo, prav tako je bilo s kraja nesreče očiščenega ogromno odpadlega karbona, ki je lahko oster kot britev in pri hitrosti, ki jo doseže dirkalnik formule ena, tudi smrtno nevaren.

Sergio Perez, huda nesreča
Foto: Profimedia
Sergio Perez, huda nesreča
Foto: Profimedia

V spodnjem videu si lahko hudo nesrečo ogledate še z bolida Sergia Pereza.

Dirko je sicer dobil Charles Leclerc, pred Oscarjem Piastrijem in Carlosom Sainzem. Prvič v zgodovini je VN Monaka dobil domačin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!