Odločitev slovenskega sodnika še vedno buri duhove (VIDEO)

Nogomet 22. Nov 202316:48 0 komentarjev

Turki so v zadnjem krogu kvalifikacij z veliko težavami remizirali v Walesu (1:1) in tako ubranili prvo mesto v skupini. Mnogi so prepričani, predvsem Valižani ter Hrvati, da jim je pri tem pomagalo tudi sojenje slovenskega sodnika Mateja Juga.

Wales je bil pred zadnjima dvema krogoma kvalifikacij za Euro 2023 vse v svojih rokah, vseeno pa je na koncu ostal praznih rok. Začelo se je z remijem proti Armeniji, zato so morali Valižani v zadnjem krogu nujno premagati vodilne Turke, ob tem pa upati, da Hrvati doma ne premagajo Armenije.

Walesu je dolgo dobro kazalo. Neco Williams je domače povedel v 7. minuti, prednost Walesa pa bi bila lahko bila še višja, če bi glavni sodnik Matej Jug v 30. minuti dosodil enajstmetrovko. Od tega ni bilo nič, za Juga je bil potisk s hrbta Sameta Akaydina premalo za najstrožjo kazen.

Nogometaši Walesa so skočili v zrak, a pritožbe niso padle na plodna tla, razočaranje Otočanov pa je bilo v drugem polčasu še večje, saj so Turki na lahek način prišli do kazenskega strela in izenačenja. Branilec Wales Ben Davies je rahlo potisnil Kenana Yildiza, slovenski sodnik pa je za razliko od prvega polčasa vse skupaj videl drugače in dosodil enajstmetrovko.

Wales je v 30. minuti ostal brez enajstmetrovke:

Turki so darilo izkoristili in z remijem ubranili prvo mesto v skupini. Ne samo, da so s tem končali valižanske sanje o neposredni uvrstitvi na Euro, nezadovoljstvo so pokazali tudi hrvaški ljubitelji nogometa, saj so s tem, ko so v skupini zasedli drugo mesto, pristali v tretjem kakovostnem bobnu žreba skupin evropskega prvenstva.

Valižanski selektor jezen tudi na VAR

“To je nesramno in prav nič naključno,” je odločitev Juga komentiral komentator hrvaškega Sportkluba, piše hrvaški Jutranji list, jeze pa ni skrival niti valižanski selektor Rob Page. “Mi bi morali dobiti enajstmetrovko, eno najočitnejših v teh kvalifikacijah, na koncu smo bili kaznovani z enim najmehkejših prekrškov. To je zelo moteče. Tudi preverjanja VAR je bilo konec po desetih sekundah. Ne razumem, kako sprejemajo te odločitve,” je dejal zbegani valižanski selektor.

Na koncu je Wales malce potolažilo le to, da mu tudi zmaga ne bi veliko pomagala. Tudi s tremi točkami bi ostali brez prvih dveh mest v skupini, vseeno pa njihovih sanj o Nemčiji še ni konec. Otočani bodo del marčevskih dodatnih kvalifikacij, ki bodo razkrile še zadnje tri potnike evropskega prvenstva 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!