Bolgar ni imel izbire in zamenjal slovenskega bisera

Odbojka 4. Maj. 202211:33 > 11:36
Delite:
Foto: Verona Volley

Verona je po tesni zmagi nad Cisterno ostala v boju za končno peto mesto. Na dvoboju v Latini je odločal peti niz, ki so ga gostje iz Verone dobili z 19:17. Rok Možič v Latini ni imel svojega dne.

Slovenski biser je obračun, ki so ga Verončani morali dobiti, začel v prvi postavi, a v napadu mu ni steklo, na koncu je imel le 26-odstotni izkoristek (6/23), zato trenerju Radostinu Stojčevu ni preostalo drugega, kot da velikega talenta iz Slovenije posadi na klop. Poteza Bolgara se je obrestovala. Verončani so po suvereno izgubljenem drugem nizu, dobili tretjega, po izenačenju na 2:2, pa je o zmagovalcu odločal peti niz, ki ga je Verona dobila z 19:17.

Vse točke Roka Možiča proti Cisterni:

Pomagala tudi Piacenza, Štern v vlogi rezervista

Na roke jim je šel tudi rezultat med Piacenzo Tončka Šterna in Milana in Verončani so se zaradi boljšega razmerja dobljenih in izgubljenih nizov veselili četrtega mesta in polfinalnega obračuna za končno peto mesto. Tam jim bo nasproti stala ravno Piacenza, ki v skupinskem razigravanju dobila vseh pet tekem. Žalosti le to, da je bil najboljši slovenski korektor bolj kot ne v vlogi “gledalca”. Na petih tekmah je nekajkrat prišel na servis, na zadnji tekmi rednega dela pa je dosegel eno točko.

Vrhunci s tekme med Cisterno in Verono:

Medtem ko Rok Možič ni imel svojega dne, na koncu je zbral zanj skromnih sedem točk, je tekmo kariere pri Veroni z 29 točkami odigral danski korektor Mads Kyed Jansen, z 18 točkami mu je sledil Asparuh Asparuhov, Nathan Wounembaina, ki je menjal slovenskega reprezentanta, pa šest. Tudi zadnjo točko na tekmi za končno zmago Verone.

Stojčev je čestital fantom

“V tretjem nizu smo moralo nekaj spremeniti, Možiču ni šlo. V igro sem poslal nekaj svežih igralcev (Raphael, Zanotti, Wounembaina), ki so z več energije spremenili potek tekme. V petem nizu nismo imeli kaj izgubiti in smo ga na koncu dobili kot ekipa. Najpomembneje je, da je kdorkoli je vstopil, je dal vse od sebe. Čestitke fantom. V soboto nas čaka Piacenza, ki je boljša od nas, a borili se bomo do konca in skušali presenetiti,” je po uvrstiti v polfinale boja za peto mesto povedal bolgarski strokovnjak na klopi Verone.

Top Volley Cisterna – Verona Volley 2:3

(-24, 16, -22, 20, -17)

Cisterna: Zingel 12, Cavaccini (L), Wiltenburg 2, Giani, Maar 12, Rinaldi 11, Đirlić 21, Picchio (L), Bossi 12, Baranowicz 2, Raffaelli 14

Verona: Cortesia 7, Magalini, Vieira de Oliveira 0, Asparuhov 18, Možič 7, Nikolić 2, Jensen 29, Spirito 1, Qafarena 0, Wounembaina 6, Zanotti 8, Donati (L), Bonami (L)

Lestvica boja za 5. mesto:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar