Finec ponovil uspeh slovenskega selektorja (VIDEO)

Odbojka 21. Maj 202312:24 0 komentarjev
Tuomas Sammelvuo
Foto: CEV

Poljska Zaksa ostaja kraljica lige prvakov. Kljub temu, da je v sezono vstopila slabo, je na koncu ubranila naslov na najmočnejšem evropskem tekmovanju.

V povsem poljskem finalu med Jastrzebskim, ki je pred dnevi prišel do poljskega naslova, in Zakso smo spremljali pet nizov. Prvi niz superfinala, ki ga je po Stožicah gostil Torino, je dobil Jastrzebski, nato je dva dobila Zaksa, vseeno pa poljski prvaki niso dali in poskrbeli, da je o naslovu prvaka v ligi prvakov odločal peti niz. V njem so bili boljši branilci naslova, ki so ga dobili s 15:12 in prišli do tretjega zaporednega naslova v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

Zaksin evropski pohod se je začel pred tremi leti pod vodstvom Nikole Grbića, nadaljeval ga je slovenski selektor Gheorghe Cretu, ki je v pretekli sezoni osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo, zmanjkala mu je le zmaga v superpokalu. Njegov naslednik Tuomas Sammelvuo ni imel tako uspešne sezone, vseeno pa je na koncu dobro sprintal in sezono zaključil dvema lovorikama – poljski pokal in naslov v ligi prvakov.

Junak velikega finala v Torinu je bil Bartosz Bednorz s 23 točkami, Aleksander Sliwka jih je dodal 19, za igralca tekme (MVP) pa je bil izbran ameriški bloker David Smith – 13 točk, 2 asa, 4 bloki.

Pri poražencih so bili najbolj razpoloženi Francoza Stephen Boyer (20 točk), Trevor Clevenot (18) ter Poljak Tomasz Fornal (16).

Nora predstava Paole Egonu, VakifBank ostaja na prestolu

V ženski konkurenci so naslov ubranila odbojkarice Vakifbanke, ki so letele na krilih izjemne Italijanke Paole Egonu. Neustavljiva korektorica je pri zmagi s 3:1 nad mestnim rivalom Eczacibasijem dosegla kar 40 točk.

V napadu je vknijžila kar 37 točk, Gabi pa ji je pomagala s 15. Pri poraženkah je bila s 16 točkami najučinkovitejša Srbkinja Tijana Bošković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!