Dejan Vinčić na posebni misiji

Odbojka 21. Maj 20238:09 2 komentarja
Dejan Vinčić
Foto: Aleš Fevžer

Tako kot Žiga Štern, ki bo v prihodnji sezoni igral na Poljskem, se od Friedrichshafna poslavlja tudi izkušeni Dejan Vinčić. Po treh letih igranja v Nemčiji se seli v Romunijo k Rapidu iz Bukarešte.

36-letni slovenski reprezentant, ki je trenutno zaradi nujne operacije komolca na prisilnem počitku, je zadnje tri sezone uspešno igral v Nemčiji za sloviti Friedrichshafen. S soigralci se je veselil krone v nemškem pokalu, v prvenstvu pa je bil trikrat nemški podprvak.

“Dejan Vinčić, najlepša hvala za čudovita tri skupna leta. Bil si izjemen kapetan, ki je svojo ekipo ves čas držal skupaj, vedno si vzel čas za vse v pisarni kot tudi za navijače in oboževalce. Do vseh si bil spoštljiv. Brez težav lahko rečemo, da si postal legenda kluba. Samo najboljše ti želimo v prihodnosti. Ne bomo zapisali adijo, ampak le nasvidenje,” so se v čustvenem zapisu od Dekija poslovili pri nemškem velikanu.

Rapid si želi naslova

V naslednji sezoni bo igral v Romuniji. Okrepil bo Rapid, ki je zakorakal v 100 letnico obstoja kluba. V ta namen so lastniki in sponzorji kluba odprli denarnico in napovedali izgradnjo ekipe, ki se bo borile za naslov. Del te misije bo tudi slovenski organizator igre Dejan Vinčić, ki ga je ob ustoličenju na klop sosednega Dinama Bukarešte z velikim spoštovanjem omenjal tudi legendarni Stelian Moculescu.

73-letni romunski strokovnjak je v Nemčiji osvojil 20 naslovov nemškega prvaka in 21 pokalnih. Leta 2007 pa je bil s Friedrichshafnom tudi zmagovalec lige prvakov.

Del romunskega odbojkarskega plesa sta bila v pretekli sezoni tudi Bogdan Kotnik in Jan Pokeršnik. Steauo sta po 32 letih popeljala v finale romunskega prvenstva, na koncu pa osvojila srebrno odličje. Arcada Galati je bila premočna in finalno serijo dobili s 3:0 v zmagah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje