Hud udarec za Brazilce

Odbojka 25. Jun 202211:01 > 11:04 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Brazilci so po gladkem porazu proti Poljski v nadaljevanju turnirja v Sofiji premagali Srbijo in Iran, a plačali tudi visoko ceno. Izgubili so prvega korektorja Alana Souzo, ki si je poškodoval Ahilovo tetivo.

Po upokojitvi Wallaca de Souze je prvi korektor brazilske izbrane vrste postal Alan Souza. 28-letni odbojkar je imel težave s poškodbo že med klubsko sezono, zdaj pa se je poškodoval tudi ob koncu prvega niza obračuna proti Iranu.

Brazilec je pri servisu obstal, pogledal v stopalo in se zvrnil po tleh. Hitro se je videlo, da ne gre za nedolžno poškodbo, saj Alan ni več mogel nadaljevati s tekmo.

Trenutek, ko je se poškodoval Alan:

Po prvih podatkih gre za poškodbo Ahilove tetive, kar pomeni, da je zanj že konec Lige narodov, pod velikim vprašanjem pa bi bil v tem primeru tudi nastop na svetovnem prvenstvu.

Brazilci so ostali le z 20-letnim Darlanom Ferreiro Souzo, ki pa je že proti Iranu odigral slabo. Proti močnejšim ekipam bo njegovo delo še veliko težje. Selecao je v zelo težkem položaju, ne preostane jim drugega, kot da iz pokoja pokličejo izkušenega Wallaca, a vprašanje je, če bo legenda v to privolila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!