Pred poslastico z Italijani vesela novica za Slovence

Odbojka 25. Jun 20228:05 > 8:09 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes v Quezon Cityju igrala tretjo tekmo drugega turnirja elitne Lige narodov proti Italiji, ki so lansko jesen Slovencem na Poljskem preprečili, da bi se veselili evropske krone. Obračun se bo začel ob 13. uri. Prenos tekme bo na Sportklub HD.

Po porazu z Nizozemsko in pomembni zmagi nad Argentino se bodo izbranci Marka Lebedewa pomerili z Italijo, s katero so se nazadnje srečali v finalu lanskega evropskega prvenstva. Po besedah reprezentančnega podajalca Dejana Vinčića v naši izbrani vrsti motivacije ne manjka, ob tem pa se v ekipo vrnila Tonček Štern in Jani Kovačič.

Rana je še odprta

“Italija že v tem trenutku igra na zelo visoki ravni. Poleg tega ekipo krasi zares dober moštveni duh. Našli so sistem igre, v katerem se zares dobro znajdejo. Reprezentanca je sicer brez največjih zvezdnikov, a je sestavljena iz nekaj starejših in izkušenih nosilcev igre in mladih igralcev, ki se v svojih klubih vse bolj dokazujejo. To se pozna tudi na njihovi igri. Vidi se, da so kompaktna reprezentanca, da gojijo zelo hitro igro. Mi bomo morali zelo dobro servirati in jih čim bolj oddaljiti od mreže ter tako iskati naše priložnosti z blokom in obrambo, v katerih imamo še precej prostora za napredek. To bo zelo pomembno. Čaka nas boj z reprezentanco, s katero smo izgubili finale evropskega prvenstva. Dali bomo vse od sebe, da vsaj malo zacelimo to rano,” pravi izkušeni Vinko.

Foto: volleyballworld

Za razliko od Slovenije Italijani v petek niso počivali. Odigrali so kar pet nizov in na koncu morali priznati premoč odličnim Japoncem, ki bodo slovenski nasprotnik v nedeljo zjutraj.

Slovenski odbojkarji se bodo z Italijani pomerili danes ob 13. uri. Prenos tekme bo na Sportklub HD.

Liga narodov, 7. krog:

Sobota, 25. junij:
13.00 Italija – Slovenija (SK HD)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!