Jasno sporočilo mariborskega bombarderja

Odbojka 23. Dec 202118:35 > 18:49 3 komentarji
Merkur je po lanskem prvem letos končal na tretjem mestu.

Glavni razlog, da se je ACH Volley v finala Pokala Slovenije znašel v zaostanku z 0:2 v nizih, je bil izjemni korektor Merkurja Maribora Ahmed Ikhbayri, ki je na koncu dosegel kar 31 točk.

Libijec v dresu Merkurja je že v torek prerešetal Calcit Volley (22 točk), dan kasneje pa je to počel tudi z ACH Volleyjem. Čeprav so se nanj dobro pripravili je Ikhbayri udarjal tudi preko bloka in nizal točko za točko. V prvem jih je dosegel devet, na koncu pa se je ustavil pri 31 točkah.

Ni bil povsem zadovoljen

“Se strinjam, da je 31 točk odličen dosežek, a moral bi jih doseči še več. Vem, da bi jih lahko,” je dejal najučinkovitejši igralec finala, ki je bil tako kot celotna ekipa Maribora po zapravljeni prednosti zelo razočaran. V napadu je bil 59-odstoten (27/46), dosegel pa je še dva asa in dva bloka.

Ko se sproži desnica Ahmeda Ikhbayrija:

Odločile izkušnje in tudi sreča

Merkur je v Tivoliju povedel z 2:0 v nizih, na koncu pa klonil in pokalna lovorika je romala v roke ACH Volleyja. “Začeli smo odlično, dobili dva niza, nato pa padli. Ne vem, zakaj, a to je v odbojki nekaj povsem običajnega. Nič takega, kar se še ni zgodilo. ACH Volley je v zadnjem delu tekme igral odlično, tudi mi nismo bili veliko zadaj, a ACH je bil na koncu srečnejši. Odločile so izkušnje in nekaj srečnih točk,” meni libijski korektor, ki že drugo leto zapored navdušuje v štajerski prestolnici.

Ikhbayri poudarja, da je to šele začetek in da sezone še zdaleč ni konec. “ACH Volley je dobil prvo bitko, čestitam mu,  a še vedno nam ostanete dve. Nismo še rekli zadnje, današnja tekma je pokazala, da smo zraven in da Ljubljančanom ne bo lahko,” sporoča odlični 25-letni bombarder iz Libije.

Kratek stik med Mašulovićem in Ikhbayrijem:

Pojasnil kratek stik z Mašulović

Med zadnjimi točkami odločilnega petega niza smo videli tudi manjši kratek stik med blokerjem ljubljanske ekipe Nemanjo Mašulovićem in našim sogovornikom. Šlo je za verbalno izmenjavanje in nekaj gest z rokami, ki ne sodijo na športna prizorišča.

Libijec se je vsemu skupaj po tekmi smejal. “Mašulovića poznam, sva prijatelja. Proti njem sem igral, ko sem bil še v Srbiji. Te stvari se med tekmo zgodijo in so povsem običajne. Tudi v odbojki, to je šport, vsi smo želeli zmagati, po tekmi pa sva sedela skupaj in se pogovarjala,” je pojasnil Ikhbayri.

Uroš Pavlović je odlično igral v bloku, toliko kot na drugi strani Matic Videčnik.

Pavlović: Zmaga bi bila res sladka

Z Mašulovićem bi se lahko “zapel” tudi bloker Maribora Uroš Pavlović. “Nisem tak tip, ne potrebujem take vrste stimulacije, da bi zbadal nasprotnike, sem bolj pristaš, da se osredotočam na sebe in na svoje naloge,” je kratke stike med napetim finalom komentiral tudi nekdanji slovenski reprezentant, ki je bil še posebej motiviran, saj je v preteklih štirih sezonah nosil dres ACH Volleyja.

Blok za osvojitev prvega niza:

“Škoda, vodili smo z 2:0, nato pa nerazumljivo popustili. Takoj, ko se je to zgodilo, je ACH Volley dvignil nivo in nas na koncu premagal. Zmaga proti nekdanji ekipi bi bila zares sladka, a nimamo kaj, je pa tekem še veliko, priložnosti za maščevanje bo še veliko.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje