Slovenski orjak bo igral za San Francisco 49ers

Ameriški nogomet 30. Apr. 202223:59 > 01. Maj. 2022 0:581 komentar
Delite:
Jimmy Garoppolo; Foto: Getty Images

Igralec napadalne linije s slovenskimi koreninami, Nick Zakelj (Nik Žakelj), je po naboru lige NFL postal član ekipe San Francisco 49ers!

Ekipa iz Santa Clare je člana univerze Fordham sinoči vzela v šestem krogu nabora kot 187. izbor.

S tem bodo podprvaki iz sezone 2019 okrepili svojo napadalno linijo, ki ščiti podajalca. V novo sezono Niners prihajajo z dilemo, koga postaviti na položaj prvega moža napada. Vse več je namigovanj, da bo to mladi Trey Lance, ki je lani sedel na klopi, medtem ko bo veteran Jimmy Garoppolo letos v vlogi rezerve.

Zanimivo bo spremljati, ali se bo Žakelj v ekipi na poletnem trening kampu dovolj izkazal, da si pridobi zaupanje glavnega trenerja Kylea Shanahana in dejansko pride med najboljših 53 igralcev moštva z zahodne obale ZDA.

Nekdanjemu članu študentske ekipe Fordham Rams, ki je sicer doma iz okolice Clevelanda (Ohio), v iskanju svojih sanj želimo le vse najboljše.

Žakelj je šele tretji igralec ameriškega nogometa iz univerze Fordham, ki je bil v tem tisočletju izbran na “draftu”. Ima mere pravega hrusta, saj v višino meri 196 cm, tehta pa skoraj 150 kg!

Komentari

Vaš komentar