Naslov je prvi korak k vrnitvi v Ligo prvakov

Ostali športi - video 27. Maj 202219:57 > 20:47
Foto: Aleš Fevžer

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so s pričakovano zmago nad SVIŠ-em (34:26) potrdili 25. držano zvezdico in se po lanskoletnem slavju Gorenja vrnili na vrh slovenskega rokometa. Celjani so z zmago izpolnili osnovni cilj sezone, naslednja tekma pa jih zdaj čaka v klubskih pisarnah, v katerih se bo odvijal krčevit boj za Ligo prvakov.

“Osnovni cilj sezone je izpolnjen, to je naslov državnega prvaka. V naslednjih dneh se bo sestal upravni odbor kluba. Dejstvo je, da nimamo zagotovljene vstopnice v Ligo prvakov, bomo pa storili vse, da si zanjo zagotovimo posebno povabilo,” je pred tekmo s Svišem za naše kamere razmišljal predsednik kluba Gregor Planteu, ki je med drugim priznal, da ima klub še nekaj dolgov iz preteklosti, še posebej iz zadnjega “korona” obdobja, ko so bili prihodki s strani prodaje vstopnic, ki predstavljajo enega izmed ključnih virov financiranja, praktično nični.

Celoten pogovor s predsednikom RK Celje Pivovarna Laško:

Tekma z ekipo iz Ivančne gorice je bila zadnja uradna tekma dolgoletnega kapetana pivovarjev Davida Razgorja, ki pa glede svoje prihodnosti še ostaja nekoliko skrivnosten: “Glede moje prihodnosti še potekajo pogovori o tem, kakšna bo moja vloga v naslednji sezoni.”

Presenečenje Sviša

Začetek tekme je presenetljivo pripadel gostom. Razbremenjeni Dolenjci, ki so si že dva kroga pred koncem zagotovili obstanek med slovensko elito, so leteli na krilih protinapadov. V vratih zasedbe Aleksandra Polaka je blestel mladi Jernej Mlakar, ki je imel zares dober razlog za dokazovanje – gre namreč za čuvaja mreže, ki je v Ivančno Gorico posojen s strani Celjanov.

Potem, ko so gostje vodili tudi že za štiri zadetke (8:4), so se jim vendarle začele nekoliko tresti roke. Na drugi strani so Celjani dobili zagon in v 20. minuti prišli do vodstva (11:10). A dobro razpoloženi rdeče-črni se niso predali, v zaključku polčasa so držali stik z državnimi prvaki in na odmor odšli le z golom zaostanka (16:15).

Rutinski drugi polčas novopečenih prvakov

V drugem delu je poletnost Dolenjcev pričakovano popustila, do izraza je prišla kvaliteta Celja in pa daljša klop Alema Toskića. Razlika je začela naraščati, domači so v zadnjih osem minut vstopili s sedmimi zadetki prednosti (30:23) in tekmo brez težav pripeljali do konca. Slavje pivovarjev se je lahko začelo.

“Zame je bila to najtežja sezona v trenerski karieri. Ekipa je lani prvenstvo končala na tretjem mestu, ve pa se, kakšna so pričakovanja v Celju. Čestitke fantom, ta naslov je nagrada zanje,” je po tekmi ocenil trener Celja Alem Toskić, ki so ga v skladu s prepoznavno pijačo celjskega okolja s “tušem” med zadnjim intervjujem v sezoni nagradili tudi njegovi varovanci.

Izjava in “tuširanje” Alema Toskića:

Dvig pokala:

Liga NLB, 26. krog:

Petek, 27. maj:
Urbanscape Loka – Trimo Trebnje 27:30 (8:15)

Slovenj Gradec 2011 – Gorenje Velenje 28:27 (15:16)
Ljubljana – Dobova 35:30 (16:13)
Celje Pivovarna Laško – Sviš Ivančna Gorica 34:26 (16:15)
Riko Ribnica – Maribor Branik 34:27 (19:13)

LL Grosist Slovan – Herz Šmartno 32:31 (18:20)
Jeruzalem Ormož – Koper 29:29 (16:16)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar