Ko proti tebi drvi sprinterski vlak … hop čez ogrado

Kolesarstvo 7. Apr 202216:02 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Član ekipe Alpecin-Fenix Tim Merlier je na enodnevni belgijski dirki Schelderpijsa v samem zaključku skoraj poskrbel za veliko nesrečo v cilju v Schotnu. Belgijec je v cilj pripeljal kot deveti, nato pa se po ciljni ravnini v nasprotni smeri odpeljal proti moštvenemu avtobusu.

29-letnik je bil prepričan, da so z nekaj manj kot dvestokilometrsko dirko zaključili že vsi kolesarji s startnega seznama. Po cesti, ki je vodila v cilj, se je v nasprotni smeri odpeljal proti moštvenemu avtobusu (kar je sicer stalna praksa na vseh kolesarskih dirkah). A nato je Timu Merlierju nasproti pripeljala večja skupina tekmovalcev, ki se je še borila za čim višjo uvrstitev na dirki.

Zmagovalec po ene etape na Giru in Touru (obe je dosegel lani) za trenutek panično ni vedel, kaj naj stori. V zadnjem trenutku je svoje kolo podal čez ogrado, nato pa čez njo skočil tudi sam. Na ta način je preprečil potencialno grdo nesrečo.

Ni želel ogroziti nikogar

Za svoje dejanje se je Merlier danes že opravičil na twitterju. “Rad bi pokomentiral, kar se je zgodilo po dirki v Schotnu. Ko sem prečkal ciljno črto in se vračal proti parkirišču avtobusov, sem iskreno verjel, da so že vsi končali z dirkanjem. Nihče me ni ustavil, nasproti pa je prišla še zadnja skupina kolesarjev. Moj namen res ni bilo ogrožanje kogarkoli, če sem to vseeno storil, pa bi se rad na tem mestu opravičil,” je zapisal Belgijec.

Dirko je sicer dobil Norvežan Alexander Kristoff.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!