Po zgodovinski zmagi: Še je prostora za napredek

Nogomet 18. Maj 202322:16 0 komentarjev
Foto: zajem zaslona/NZS

Mladi slovenski nogometaši do 17 let so na prvi tekmi evropskega prvenstva s 4:2 ugnali Srbijo. Zmaga prinaša predvsem potrebno mirnost pred nadaljevanjem.

Selektor slovenske kadetske reprezentance Miško Brečko je po veliki zmagi povedal: “To je bila dobra predstava, večinoma je tekma potekalo po planu. Moram biti zadovoljen. A kljub zmagi vse ni bilo super, seveda pa smo zadovoljni s tremi točkami na Euru.” Dodal je: “Do naslednje tekme smo lahko malo bolj mirni.”

Mišo Brečko po zmagi:

Slovence v skupini B čakata še dve izjemno težki tekmi. Nasprotnici bosta reprezentanci Italije in Španije.

Eden izmed junakov v slovenskem taboru je bil Luka Topalović z golom in asistenco. “Z ekipo smo se zelo dolgo pripravljali na EP, zato vemo, kako je pomembno za vse nas. To nas je nagradilo v prvem polčasu. Vesel sem zadetka. Povedli smo s 4:0, a vedeli smo, da tekma ni končana dokler sodnik ne zapiska konca,” je povedal mladi slovenski reprezentant.

“Ogromno smo delali za to tekmo. Na koncu se je vse izplačalo. Smo zelo veseli. Nismo pričakovali, da bomo zabili tako hitro, a če se priložnost ponudi, jo bomo izkoristili,” pa je dodal branilec Kristjan Bendra.

Bendra po tekmi:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!