Sanjski začetek Eura: rapsodija mladih Slovencev (VIDEO)

Nogomet 18. Maj 202318:17 > 18:18 1 komentar
Foto: Zajem zaslona

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je na sanjski način začela evropsko prvenstvo na Madžarskem. Varovanci Miše Brečka so vrstnike iz Srbije premagali s 4:2, že po prvem polčasu pa je slovenska izbrana vrsta vodila s 3:0.

Varovanci Miše Brečka so sanjsko začeli uvodno tekmo evropskega prvenstva. Že v 4. minuti srečanja je slovenska izbrana vrsta povedla. Luka Topalović je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Aldin Jakupović z glavo podaljšal žogo do Davida Pejičića, ki je rutinirano poslal žogo v srbsko mrežo za zgodnje slovensko vodstov.

Ni trajalo dolgo za novo veselje na slovenski klopi. V 10. minuti je akcijo znova začel Topalović, ki je v dvoboju s srbskim branilcem dobil žogo, preigral branilca in mojstrsko zaključil akcijo za vodstvo z 2:0.

Popolnemu slovenskemu prvemu polčasu in piko na i je v 34. minuti srečanja pristavil Jakupović, ki je izkoristil odlično podajo Topalovića, mlada slovenska reprezentanca pa je na odmor odšla z lepo prednostjo treh zadetkov.

Slovenci nadaljevali tam, kjer so končali

Tudi v drugem polčasu so slovenski mladeniči hitro dosegli zadetek. Srbi so izgubili žogo v napadu, sledil je bliskovit protinapad — Jakupović je v 52. minuti začel akcijo, Pejičić z odlično globinsko žogo zaposlil Kristjana Bendro, ki je našel Reneja Hrvatina, ta pa je odlično zaključil akcijo. Varovanci Miše Brečka so prikazali osupljivo učinkovite protinapade.

V 66. minuti so do zadetka prišli tudi Srbi, zadel je Mihajlo Cvetković. Drugi zadetek za srbsko izbrano vrsto je v 82. minuti srečanja dosegel Andrej Petrović.

Vse tekme Eura U-17 si boste lahko v živo ogledali na Sportklubu.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v Budimpešti 21. maja ob 16.30 proti Španiji, 24. maja (17.00) pa jo v Telkiju čaka Italija.

Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija.

Kadetsko evropsko prvenstvo 2023, 1. krog

Skupina B

Srbija – Slovenija 2:4 (0:3)
Cvetković 66., Petrović 82; Pejičić 4., Topalović 10., Jakupović 34., Hrvatin 52.

20.00 Italija – Španija (SK 6)

Skupina A

Švica – Nizozemska 2:0 (0:0)

20.00 Hrvaška – Anglija (SK 5)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje