Podaljšek večnega derbija v oddaji Pod prečko

Foto: Uroš Skaza

Po večnem derbiju se je v oddaji Pod prečko tradicionalno mudil Zlatko Zahović. Nekdanjemu alfi in omegi uspešne ere NK Maribor se je v studiu pridružil njegov nekdanji varovanec, v teh dneh pa strelec na primorskem derbiju, Etien Velikonja. Nogometnih tem ni zmanjkalo, najboljši strelec slovenske izbrane vrste pa ponovno ni razočaral.

Nogometne debate po derbiju so vedno še posebej razburljive in zanimive. V oddaji Pod prečko imamo to srečo, da se o tekmi vseh tekem v večini primerov pogovarjamo z Zlatkom Zahovićem. Večni derbi ni bil

Še pred obračunom med Olimpijo in Mariborom smo se dotaknili tudi reprezentanca. Zahović je prepričan, da se bo slovenska reprezentanca ob ugodnem žrebu veselila nastopa na evropskem prvenstvu, sploh zdaj, ko je dobila lokomotivo z imenom Benjamin Šeško.

Zahović o vlogi medijev:

Pohvalil je tudi medije, ki so odigrali odlično delo po katastrofi v Beogradu. Odtlej je šla rezultatska krivulja le navzgor. “Vsem medijem čestitam, je bilo več kot potrebno,” je dejala legenda.

O komentarju vseh tekem krogov je na koncu besede seveda nanesla tudi na vroč obračun v Stožicah. Zahović je okrcal taktiko trenerja Maribora Damirja Krznarja, spraševal se je tudi o kvaliteti, predvsem pa je izpostavil zmedenost, ki vlada v ekipi pod Pohorjem.

Velikonja pohvalil Olimpijo

“Olimpija je odlično vstopila v sezono, igra sproščeno. Odlično se znajdejo v teh med prostorih, odlično se znajo obrnit. Menim, da kvaliteta med Olimpijo in Mariborom ni tako velika, kot se je morda zdelo. Rdeč karton je spremenil potek srečanja, a Olimpija je fantastično odigrala derbi in zasluženo zmagala,” je o derbiju povedal Velikonja.

Zelo zanimivo je bilo ponovno v sodniškem pogledu z Darkom Čeferinom, dotaknili smo se tudi preostalih tekem, na katerih prav tako ni manjkalo zanimivih razpletov. Manjkali niso niti najlepši zadetki in najlepše obrambe minulega kroga, prisluhnili bomo naj izjavi in se zabavali v Fantasy kotičku.

Celotna 8. oddaja Pod prečko:

Oddaja o slovenskem nogometu Pod prečko je na sporedu vsak ponedeljek ob 20.00 na SK 1.