PLT: Nova izjemna predstava Dakuja za zmago Mure

Nogomet 16. Okt 202219:25 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

S tekmo med Muro in Radomljami se bo danes zaključil 13. krog Prve lige Telemach, ki ga je zaznamoval derbi med Olimpijo in Mariborom. Ljubljančani so v Stožicah z 1:0 premagali večnega tekmeca in ga že skoraj dokončno izločila iz boja za prvaka. Vijolični za vodilno zasedbo trenerja Alberta Riere zaostajajo že za skoraj neulovljivih 16 točk.

Tekma v Fazaneriji se je začela izjemno za domačine. Že v 3. minuti je za vodstvo Mure poskrbel najboljši strelec lige Mirlind Daku. Dober začetek je postal odličen, saj je šest minut kasneje vodstvo povišal Tio Cipot. Črno-beli so bili še naprej nevarnejši in so imeli nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, toda do odmora se izid ni več spremenil. Na drugi strani so imele Radomlje najlepšo priložnost v 34. minuti, ko je prečko stresel Ester Sokler.

V nadaljevanju so gostje poskušali znižati zaostanek, toda poti do zadetka niso našli. Dinamična tekma je ponudila veliko priložnosti na obeh straneh, o čemer priča tudi veliko število strelov. Toda kar niso izkoristili Radomljani, je v 74. minuti znova uspelo Dakuju, ki je odlično preigral branilca, nato pa še matiral gostujočega vratarja za tretji zadetek in nove tri točke Mure.

Drugi zadetek Dakuja na srečanju:

Olimpija Mariboru pobegnila za 16 točk

Drugi večni derbi v sezoni, prvega je v Ljudskem vrtu dobila Olimpija, se je končal z novo zmago Ljubljančanov. V za skupaj več kot 20 minut podaljšanem dvoboju, ki je bil trikrat prekinjen zaradi pirotehnike na igrišču, je domača zasedba cel drugi polčas igrala z igralcem več, med drugim zadela prečko, Mario Kvesić pa je bil junak domače zmage, ko je ob koncu unovčil enajstmetrovko.

Vodilna Olimpija ima zdaj že 16 točk prednosti pred štajerskim tekmecem, velikih osem točk pa je prednost tudi pred Koprom in Celjem.

Roka za enajstmetrovko:

Enajstmetrovka:

Rdeč karton Karića:

Na primorskem derbiju brez zmagovalca

Tudi primorski derbi, na katerem sta se Koper in Gorica razšla brez zmagovalca (1:1). Včeraj so Celjani premagali Tabor (1:0), na tekmi med Domžalami in Bravom so gledalci zaman čakali na zadetke (0:0). Bolje so začeli Goričani in že v 10. minuti prišli do vodstva. Po lepi akciji in podaji Urbančiča je bil četrtič v tej sezoni natančen Etien Velikonja. Gorica je bila v prvem polčasu še nevarna, Velikonja je v 34. minuti s prostega strela zadel tudi okvir vrat. Rezultat po 45 minutah je bil tako 1:0.

V drugem delu pa je Koper igral veliko bolje. Izenačil je že takoj po začetku drugega polčasa. Predložek Luke Kambiča je izkoristil Bright Edomwonyi, ki je izenačil s svojim prvencem v Prvi ligi Telemach. Koprčani so nato pritiskali, a do prednosti niso prišli. Tekma se je končala z delitvijo točk.

Zadetek Kopra za izenačenje:

Koper je spet drugi na prvenstveni lestvici, Gorica pa zaseda predzadnje mesto.

Uspavanka ob Kamniški Bistrici

Drugi petkov obračun se je v Športnem parku Domžale končal brez zadetkov. Na tekmi sosedov na lestvici (Domžale šeste, Bravo sedmi) je bilo priložnosti zelo malo, najlepšo je za domače že v prvem polčasu zapravil Franko Kovačević, ki je zadel prečko. Tudi sicer je imela rumena družina več od igre, več poskušala (4:1 v strelih v okvir gola), a najbolj zrelo priložnost za zadetek so imeli gostje. V 85. minuti je tik pred vrati Domžal odlično skočil Luka Štor in vratarja Ajdina Mulalića prisilil v fantastično obrambo, ki bo zagotovo našla med najlepšimi obrambami tega kroga. Izid na semaforju je tako kazal 0:0, s to točko pa so zagotovo bolj zadovoljni gostje.

Obramba Mulalića iz 85. minute:

Tabor ni ponovil 4. kroga

Celjani so do zmage prišli z mojstrovino Denisa Popovića tik pred iztekom prvega polčasa. Vezist Celja je bil že pri prvem in drugem prostem strelu nevaren za vrata Jana Koprivca, v tretje pa mu je uspelo zadeti.

Gol Popovića ravno ob izteku 1. polčasa:

Prosti strel na okoli 25 metrih od gola je izsilil Matic Vrbanec, žogo si je nastavil nekdanji reprezentant in z desnico pretental vratarja “češnjic”. Celjani so v večjem delu srečanja prevladovali, vidno je izstopal prav Popović, ki bo jutri praznoval 33. rojstni dan. Poznalo se je, da ni zaman dve sezoni bil tudi ključni igralec ruskega prvoligaša Orenburg.

Grofje (25 točk) so vsaj začasno preskočili Koper in se prebili na drugo mesto, češnjice še zmeraj “taborijo” na dnu razpredelnice (8 točk). Celje prihodnji vikend gostuje pri Bravu, Tabor čaka domača tekma z Muro.

Denis Popović; Foto: Aleš Fevžer

Prva liga Telemach, 13. krog

Petek, 14. oktober

Celje – Tabor Sežana 1:0 (1:0)
Popović 45.+1

Domžale – Bravo 0:0 (0:0)

Sobota, 15. oktober:
Koper – Gorica 1:1 (0:1)
Edomwonyi 46.; Velikonja 10.

Olimpija – Maribor 1:0 (0:0)
Kvesić 90.;
R.K.: Karić 45.+8/Maribor

Nedelja, 16. oktober
Mura – Radomlje 3:0 (2:0)
Daku 3., 74., Cipot 9.

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Najboljši strelci:

10 – Mirlind Daku (Mura)
7 – Andrej Kotnik (Koper)
6
– Ivan Durdov (Domžale), Martin Kramarič (Bravo), Mustafa Nukić (Olimpija),
5 – Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje), Roko Baturina (Maribor)
4 – Jakoslav Stanković (Tabor), Jan Repas (Maribor), Svit Sešlar (Olimpija), Rui Pedro (Olimpija), Etien Velikonja (Gorica), Mario Kvesić (Olimpija)

Vrhunci tekme Celje – Tabor (1:0)

Vrhunci tekme Domžale – Bravo (0:0)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!