Reja preporodil Goričane, zmaga v Celju za pobeg z dna

Nogomet 4. Mar 202317:05 > 17:10
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Gorice so na tekmi 25. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Celje z 1:0 (0:0).

Gorica je pod vodstvom uveljavljenega italijanskega strokovnjaka slovenskega rodu Edyja Reje, ki se je sredi tega tedna usedel na vročo klop zadnjeuvrščene ekipe v Prvi ligi Telemach, v mestu grofov osvojila vse tri točke. Po tretji zmagi v tej sezoni se je po nepolnem krogu po številu točk izenačila s Sežano, ki bo v nedeljo gostila Bravo.

Papirnati favoriti Celjani so doživeli šesti poraz v tej sezoni, a ostajajo na visokem tretjem mestu.

Sedeminsedemdesetletni Reja, sicer nekdanji trener Vicenze, Napolija, Lazia in Atalante v serie A ter selektor Albanije, je zmago svojih varovancev spremljal na tribuni stadiona Z’dežele, ob robu igrišča pa je ekipo vodila “trojka pomočnikov” Florijan Debenjak, Saša Ranić in Aleksandar Rodić.

Dva različna polčasa

Celjska zasedba je imela v prvem polčasu terensko pobudo, najbolj nevarna pa je bila po prekinitvah. Prvič je goriška vrata ogrozila v deveti minuti, ko je David Zec po kotu z leve strani z glavo streljal mimo desnih vrat. Po dokaj mirnem nadaljevanju je bilo pred vrati gostujoče ekipe znova vroče v 29. minuti, po kotu z desne strani pa je Damjan Vuklišević z glavo streljal prek gola.

Izbranci ukrajinskega strokovnjaka na klopi Celja Romana Pilipčuka so v 33. minuti znova nevarno zagrozili, po kombinirani akciji in strelu Žana Karničnika z devetih metrov pa se je z bravurozno obrambo izkazal gostujoči vratar Matevž Dajčar.

Goričani so prvo nevarno akcijo na tekmi uprizorili v 43. minuti, po prodoru Zvonimirja Petrovića z desne strani je žoga prišla do Bernarda Karrice, domača obramba pa je v zadnjem trenutku zaustavila njegov strel.

Tik pred odhodom na veliki odmor so bili Celjani znova nevarni, žoga pa je po strelu Zeca z glavo po kotu z desne strani švignila mimo goriških vrat.

Uvod v drugo polovico tekme je minil v znamenju gostov, v 49. minuti so tudi povedli. Vodilni gol je po kombinirani akciji in podaji Petrovića po strelu s petih metrov zabil rezervist Luka Stankovski.

Strelec prvega gola se je sedem minut kasneje znova znašel v lepi priložnosti, najhuje pa je z refleksno obrambo preprečil domači vratar Matko Obradović.

Gorico so v 64. minuti malenkosti ločile do drugega gola, po grobi napaki domače obrambe se je v lepi priložnosti znašel Dario Kolobarić, njegov strel pa je z golove črte izbil Vuklišević. V 72. minuti so Goričani znova zagrozili, žoga pa je po strelu Denisa Cerovca z glavo zadela okvir vrat.

Celjani so imeli v končnici jalovo premoč, izrazitih priložnosti za zadetek pa si niso priigrali. Strnjena obramba Gorice je bila vselej na pravem mestu, na koncu je tudi osvojila izjemno pomembne točke v boju za ohranitev prvoligaškega statusa.

Zasedba iz Nove Gorice bo v prihodnjem krogu v petek, 10. marca, gostila Muro, Celje pa bo dan kasneje gostoval v Kopru.

Celje – Gorica 0:1 (0:0)

KONEC TEKME

90.+6 minuta: Zadnja priložnost na tekmi je maslo Gregorja Bajdeta. Celjski napoadalec se je odločil za strel proti vratom s kakšnih 20 metrov in leve strani. Dajčar je uprizoril obrambo in še enkrat več obvaroval goriško mrežo.

72. minuta: Denis Cerovec je dobil skok v kazenskem prostoru in stresel vratnico.

64. minuta: Gorica ima še naprej pobudo. V kazenskem prostoru je do žoge s hrbtom obrnjen proti golu prišel Dario Kolobarić, se obrnil in ustrelil, Obradović pa je žogo toliko oplazil, da jo je Vuklišević izbil z golove črte.

56. minuta: Celjani si niso opomogli od šoka po golu. Zdelo se je, da je pri predložku proti golu nastal prekršek na Matku Obradoviću, a se sodnik ni oglasil. V padcu je žogo skoraj v gol spet spravil Stankovski, Matković je refleksno branil in žogo odbil v kot.

49. minuta: GOOOOOOOOL! Goričani so presenetljivo povedli. Strelec zadetka je Luka Stankovski, ki je prejel lepo podajo Zvonimirja Petrovića.

POLČAS

33. minuta: Krasna priložnost za Celjane. Na desni strani kazenskega prostora je prodrl Chukwubuikem Ikwuemesi, podal do Žana Karničnika, ki je takoj sprožil, primorski vratar Matevž Dajčar se je izkazal z izjemno reakcijo.

29. minuta: Spet je bilo nevarno po podaji s kota. Popović je žogo znova zavrtinčil v srce kazenskega prostora, kjer je najvišje skočil Damjan Vuklišević, toda meril nekoliko nad prečko.

10. minuta: Iz kota je podal Denis Popović in le nekaj metrov od gola zadel na glavo Davida Zeca. Ta je meril kakšen meter preveč v levo.

Začetni enajsterici:

Celje: Obradović, Karničnik, Vuklišević, Zec, Štefulj, Vrbanec, Popović, Kouter, Bobičanec, Kargbo, Iwkuemesi

Gorica: Dajčar, Andrejašič, Mevlja, Selimović, Brekalo, Hrka, Jukić, Ahmetaj, Petrović, Karrica, Kolobarić

 

Celje – Gorica 0:1 (0:0)

Stadion Z’dežele, sodniki: Matoša, Kasapović, Švarc.

Strelec: 0:1 Stankovski (49.).
Celje: Obradović, Karničnik, Vuklišević, Zec, Štefulj (od 59. Matic), Vrbanec (od 80. Zabukovnik), Popović, Kouter (od 53. Bajde), Kargbo (od 53. Janjičić), Bobičanec, Ikwuemesi (od 53. Mačak).
Gorica: Dajčar, Andrejašič (od 46. Cerovec), Mevlja, Selimović, Bregalo, Hrka, Jukić (od 46. Stankovski), Ahmetaj, Petrović (od 84. Ankrah), Karrica (od 78. Vekić), Kolobarić (od 84. Iličić).

Rumeni kartoni: Vrbanec, Bobičanec; Ahmetaj.

Komentari

Vaš komentar