Vse manj možnosti za nekdanjega olimpijskega prvaka

Roman Kostomarov Tatjana Navka
Roman Kostomarov je s Tatjano Navko v Torinu osvojil zlato olimpijsko odličje. Foto: Guliverimage

Legendarni ruski umetnostni drsalec Roman Kostomarov se bori za življenje. Po amputaciji rok in nog je utrl še dve možganski kapi, poroča ruska Ria. Njegovo zdravstveno stanje je zelo resno, možnosti, da se izvleče iz najhujšega pa je vse manj.

Nesrečnega Kostomarova so pred mesecem in pol sprejeli v bolnišnico zaradi pljučnice in ga kasneje, ko se je stanje poslabšalo, priključili na ventilator. Med umetnim predihavanjem prišlo še več zapletov. Zaradi slabega kroženja krvi je prišlo do gangrene, zaradi česar so mu bili zdravniki prisiljeni amputirati vse okončine.

“Če predpostavimo, da je šlo za virusno okužbo, ki je prizadela pljuča in povzročila težave s strdki, vemo, da ni bila prizadeta samo mikrocirkulacija v udih. Enake kapilare so tudi v srcu in v pljučih kot tudi v možganih. Možganska kap je veliko bolj pogosta v primeru pomanjkanja kisika. Ko je motena cirkulacija krvi, tkivo v vseh organih odmre. Stanje ni obetajoče,” je za zgoraj omenjeni ruski medij razkril zdravnik Aleksander Jablunovski.

Roman Kostomarov je bil mojster na drsalkah:

Roman Kostomarov je v paru s Tatjano Navko leta 2006 na olimpijskih igrah v Torinu osvojil zlato odličje. V kategoriji plesnih parov je bil dvakrat svetovni in trikrat evropski prvak.

Komentari

Vaš komentar