VIDEO: ACH Volley je padel: tudi Škoro je ostal brez besed

Odbojka 26. Apr 20210:54 > 11:09 0 komentarjev

Lovorika za najboljšega v državi se po kar 28 letih vrača v štajersko prestolnico. Odbojkarji Merkur Maribora na odločilni peti tekmi finala 1. DOL s 3:2 v nizih premagali ACH Volley in ga po 17 letih vrgli s slovenskega prestola. "To je tako velika stvar. Od prvega do zadnjega si zaslužijo pohvale," je po osvojitvi državnega naslova dejal trener Merkurjevcev Sebastijan Škorc.

Odmevi iz tabora OK Merkur Maribora po osvojitvi naslova:

Mariborčani, prvourvščena ekipa rednega dela, so še pred začetkom finala izgubili svojega najučinkovitejšega igralca Ahmeda Ihbajrija, kar je ACH Volley s pridom izkoristil in hitro povedel z 2:0 v zmagah, a četa Sebastijana Škorca se ni predala in v dvorani Tabor v torek znižala izid na 1:2, po petkovi zmagi v Tivoliju je bilo že 2:2, v nedeljo pa je v štajerski prestolnici ACH Volley padel še enkrat in slavje vijoličnih se je lahko začelo.

Foto: Bojan Javornik

“Tega so sposobni le veliki fantje”

“To so najboljši fantje na svetu. To, kar so danes naredili in to po tem, kar smo doživljali skozi vso sezono …,” je za trenutek ostal brez besed tudi popularni Škoro, ki mu sicer jezik teče kot namazan, a po sekundi ali dveh v objemu čustvenega vrtiljaka, je spet zagnal motor. “Po zaostanku z 0:2 v finalni seriji, po zaostanku v petem nizu na odločilni tekmi, iz takega položaja se lahko poberejo samo veliki fantje, veliki igralci, čeprav smo neizkušeni, smo delovali povsem nasprotno in še enkrat več dokazali, da imamo veliko srce.”

Foto: Bojan Javornik

“Pohvale si zasluži celotna ekipa”

Po poškodbi Ihbajrija je vlogo korektorja prevzel Alen Šket, ki se sicer v tej vlogi najprej ni najbolje znašel, na zadnjih dveh tekmah finala pa je pokazal, zakaj je prišel v Maribor. Škoro je ob njegovem podpisu dejal, on bo naš “ata” na igrišču in pokazal največ, ko bo najtežje. Še kako prav je imel. “Moj cimer, moj veliki prijatelj je s svojimi izkušnjami pokazal, da sodi v sam vrh evropske odbojke, a ne samo on, celotna ekipa, tukaj je Rok Možič, biser ne samo slovenske, ampak svetovne odbojke … Vse bi lahko naštel, prav vsi si zaslužijo pohvale, ne samo to, kapo dol, poklon do dal.”

Foto: Bojan Javornik

Čez čas bodo dojeli, kaj jim uspelo

Kot rečeno, ACH Volley je po 17 letih ostal brez državnega naslova, kar le govori o veličini uspeha, ki ga je uspelo spisati Mariborčanom. Šele čez čas bodo dojeli, kaj jim je uspelo. “To, da smo po tolikih letih skalpirali ACH Volley, ni mala stvar, a, če pogledamo nazaj, smo bili prvi po rednem delu, v finalu nam je uspel ta preobrat, zato menim, da smo si naslov tudi zaslužili,” je še sklenil 47-letni odbojkarski strokovnjak.

Mariborčani so srebru v ligi MEVZA dodali še zlato v državnem prvenstvu, visoke načrte pa imajo tudi v pokalu, a žreb jim ni bil naklonjen, saj se bodo že v četrtfinalu srečali s Calcit Volleyjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!