VIDEO: Slovo Roka Možiča: To je bilo za Maribor

Odbojka 25. Apr 202122:01 > 26. Apr 2021 11:14 0 komentarjev

Dolgoletna prevlada ACH Volleyja je končana. Končal jo je hrabri Merkur Maribor, ki se je v finalni seriji vrnil po zaostanku 0:2 v zmagah, na koncu pa kljub smoli s poškodbami vstal od mrtvih in na odločilni peti tekmi v dvorani Tabor s 3:2 v nizih premagal Ljubljančane. Za Štajerce je to tretji naslov državnih prvakov,

Prvi mož finalne serije je bil zagotovo mladi, komaj 19-letni Rok Možič, ki je na odločilni peti tekmi dosegel kar 27 točk.

“Hvala, noro, kaj dela ta ekipa. Družina smo. To, da zaostajaš v petem nizu in se pobereš na odločilni tekmi, to je neverjetno. Lepše se od tega kluba ne bo mogel posloviti,” je po izjemnem uspehu dejal nesporni MVP finala.

Odhaja v tujino …

Njegove besede so le potrdile, da se po tej sezoni poslavlja od OK Merkur Maribora in bo kariero nadaljeval v tujini. Najverjetneje v Italiji, italijanski mediji ga pošiljajo v Padovo, izključen pa ni niti odhod v Turčijo.

Maribor je po letu 1993 spet stopil na slovenski vrh. Foto: Bojan Javornik

Zgodba, o kateri se bo še govorilo

Uspeh Maribora ima še toliko večjo veličino, saj so v finalu igrali brez prvega korektorja Ahmeda Ihbajrija, po tretji tekmi so izgubili še prvega libera Alana Košenino. Oba sta danes ob igrišču stiskala pesti za svoje soigralce. “Res nismo imeli sreče, izgubljali smo enega za drugim, a veš čas smo verjeli in ostali odločeni, da se ne bomo predali. To je zgodba, o kateri se bo še dolgo govorilo. Zaostajali smo z 0:2 v zmagah, a se vrnili in odločilni tekmi zmagali s 3:2. Tako sem vesel, da vam ne morem povedati, kako,” je s solzami sreče v očeh razlagal pred našimi kamerami biser slovenske odbojke.

Naslov najboljših v Sloveniji branijo Mariborčani. Foto: Bojan Javornik
Foto: Bojan Javornik
Foto: Bojan Javornik
Trener Sebastijan Škorc ostaja zvest Mariboru. Foto: Bojan Javornik
Merkurjevci so padli v izjemno težko skupino. Foto: Bojan Javornik
Foto: Bojan Javornik
Foto: Bojan Javornik
Rok Možič je na odločilni tekmi ACH Volleyju nasul kar 27 točk. Foto: Bojan Javornik

“Ko sem se pred to sezono odločil, da ostanem, sem poudarjal, da je moj cilj, da za prvo mesto napademo ACH Volley in ga morda tudi zamenjamo na vrhu. Želja se je izpolnila, zdaj pa lahko mirne vesti odidem v tujino.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!