Sedemletni sin Lionela Messija že navdušuje (VIDEO)

Nogomet 27. Dec 202211:40 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Lionel Messi? ne, Mateo Messi. Jabolko ne pade daleč od drevesa, je star pregovor, s katerim lahko povzamemo nogometne veščine, ki jih je po slavju Argentine na zelenici stadiona Lusail v Katarju prikazal komaj sedemletni sin najboljšega nogometaša v tem tisočletju, če ne nasploh.

Lionel Messi ni bil edini protagonist praznovanja argentinske reprezentance po zmagi na svetovnem prvenstvu v Katarju. Večina nogometašev je naslov proslavljala v družbi svojih najbližjih. Tudi Lionel Messi, ki so mu na igrišču družbo delali življenjska spremljevalka Antonella Roccuzzo in njuni trije sinovi Mateo, Thiago in Ciro.

“Od prve minute tekme, od začetka na sredini igrišča do zadnjega piska sodnika, razmišljam o svojih otrocih. So vse starejši, zato zdaj bolje razumejo, kaj se dogaja in zato v tem tudi bolj uživajo,” je za The Athletic po zmagi povedal Messi.

Čeprav je že pred časom dejal, da nima posebnih želja, da bi se njegov podmladek ukvarjal z nogometom, temveč “naj počnejo to, kar jih osrečuje,” je po prizorih v Katarju jasno, da jim nogomet še zdaleč ni tuj. Ko se je Leo leta 2021 preselil v Pariz, je najstarejša dva vključil v akademijo Paris Saint-Germaina.

Po starosti srednji, sedemletni Mateo, je svoje znanje prikazal na stadionu Lusail, med igro s številnimi drugimi otroki. Za starost zavidljiva kontrola nad žogo je v Argentini nemudoma sprožila navdušenje, posnetki preigravanja pa na družbenih omrežjih dosegajo milijonske številke.

Leta 2020 je za viralen posnetek poskrbel tudi Thiago. Takrat je štel osem let in bil še član akademije Barcelone, kjer je njegov oče pustil neizbrisen pečat in večkrat osvojil vse lovorike, ki so mu bile dosegljive.

Bolj tekmovalen in po karakterju podoben očetu naj bi sicer bil Mateo. “Mateo je enak meni, ko sem bil mlajši. V vsem zelo nerad izgublja,” je pred časom dejal Leo. Kariere Matea, Thiaga in Cira je seveda nepošteno primerjati z očetovo, a novi “bog nogometa”, ki ga ima po svetovnem naslovu Argentina, je razvoj nogometnih veščin vseh treh brez dvoma postavil še pod večji drobnogled.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!