Šket po novi medalji: Kdor želi lovorike, naj me pokliče

Odbojka 23. Dec 202111:30 2 komentarja

"Nikoli nismo niti podvomili, da se ne bi vrnili, ves čas smo verjeli, da lahko zmagamo in to nam je na koncu tudi uspelo," je po novi lovoriki ACH Volleyja, že 13. v slovenskem pokalu, dejal še Alen Šket.

ACH Volley je finale v domači dvorani začel počasi, a Merkur je igral izjemno in domačim odbojkarjem ni dovolil dihati. “Pokazalo se je, kako težko je igrati pokal, saj odloča ena sama tekma. Maribor je dva niza in pol igral fantastično, a kot sem rekel, ves čas smo verjeli, da se lahko vrnemo. Smo pač taki karakterji. Merkur je nato padel, mi smo se dvignili in zasluženo zmagali,” je po zmagi pokalu povedal slovenski reprezentant Alen Šket.

Pokal je v Tivoliju, a tukaj se ne mislijo ustaviti

Ljubljančani so v finalni dvoboj s slovenskimi prvaki prišli z nizom 24. zaporednih zmag, a Šket poudarja, da bi dosežek močno izgubil na vrednosti, če ne bi prišlo do velikega preobrata. “Klubu veliko pomeni, da se je po lanskem razočaranju prva lovorika vrnila v Tivoliju. Tudi ostale sodijo k nam. Dokazali smo, da smo najmočnejša ekipa v Sloveniji. Smo še neporaženi, 25 zmag ni malo, res pa je, če bi izgubili proti Mariboru, prejšnje zmage ne bi pomenile nič. Vesel sem za fante, tudi trenerja, saj je to njegova prva v trenerski karieri,” poudari izkušeni Bistričan.

ACH Volley je še 13. osvojil slovenski pokal.

Verjame, da grejo lahko do konca tudi v Pokalu Challenge

V pretekli sezoni je bil ob Roku Možiču eden glavnih razlogov, da se je Merkur Maribor po dolgih letih spet veselil državnega razloga. Na Šketa se lovorike dobesedno lepijo. “Seveda, kdor želi lovorike, naj me pokliče,” se je po vprašanju pošalil vedno dobro razpoloženi sprejemalec. “Malo se šalim, dejstvo pa je, da je cilj, da se v ACH Volley vrne lovorike. Pokal je že tukaj, kmalu bomo branili naslov v Ligi MEVZA, nato pride državno prvenstvo, ne smemo pa pozabiti niti Pokala Challenga. Tudi tukaj imamo visoke cilje. Menim, da imamo kvaliteto, da lahko gremo do konca tudi v Evropi,” samozavestno pove Šket.

Dvig lovorike in škropljenje s šampanjcem:

Za odbojkarji ACH Volleyja je že norih 25 tekem, do konca sezone jih čaka še vsaj toliko. Sezona je še dolga. “Sezona je še zelo dolga, današnja tekma je lep pokazatelj, da nam tudi v nadaljevanju ne bo lahko, da ne bo tekme za počitek in bomo morali na vseh pokazati svojo moč, če želimo ohraniti svoj pozitiven niz. Ni še konec sezone, imamo še veliko dela, cilji pa vsi vemo, kakšni so,” je še sklenil 33-letni odbojkar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje