Rakete v Mariboru boljše od Grkinj

Košarka 9. Jun 202221:46 > 21:47
Foto: Jure Banfi

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Mariboru premagala Grčijo z 69:63 (21:23, 43:36, 54:53).

V slovenski reprezentanci je bila v dvorani Lukna najbolj učinkovita Teja Oblak s 14 točkami in desetimi podajami, Eva Lisec je prispevala deset točk in sedem skokov.

“Rakete” se bodo v soboto, 11. junija, ob 20. uri v Mariboru pomerile še s Hrvaticami. Po tej tekmi bodo priprave nadaljevale v Kranjsko Goro, nato pa se odpravile še v Italijo, kjer jih 17. in 18. junija čakata pripravljalni tekmi z Italijankami in Špankami.

Zadnji pet minut srečanja obračuna med Slovenijo in Grčijo:

Selektor je bil zadovoljen

“Naš cilj ni bil le zmagati tekmo. Želeli smo vzpostaviti filozofijo v obrambi in jo dvigniti na višji nivo. Moramo narediti še veliko. Zadovoljen sem, da sem na delu videl veliko mladih igralk. Na koncu, ob pritiskih Grkinj, smo znali umiriti igro in držati rezultat. Punce dolgo niso igrale, priprave so bile kratke, Eva Lisec se nam je pridružila šele v torek, a smo lahko zadovoljni. Pripravljalne tekme nas bodo pripravile na domači EuroBasket,” je po zmagi povedal slovenski selektor Georgios Dikaioulakos.

Komentari

Vaš komentar