Ujele so ga kamere: uveljavljeni slovenski sodnik ukradel parfum? (VIDEO)

Košarka 26. Apr 202415:54 5 komentarjev
Matej Boltauzer
Matej Boltauzer. Foto: Profimedia

Uveljavljenega slovenskega košarkarskega sodnika Mateja Boltauzerja, ki že vrsto let sodi na najvišji evropski ravni, naj bi v Beogradu na letališču kamere ujele pri kraji, poroča srbski portal Republika. Zdaj se je znašel tudi v preiskavi evrolige.

Izkušeni slovenski sodnik, ki bo letos dopolnil 50 let, je decembra sodil obračun evrolige med Partizanom in Monacom. Ko se je nato vračal v domovino, naj bi ga na letališču Nikola Tesla v Beogradu zasrbeli prsti. Odtujil naj bi parfum Tom Ford v vrednosti 221 evrov.

“Na njegovo nesrečo je bila trgovina, iz katere je poskušal odnesti parfum, dobro zavarovana in pokrita s kamerami, zato so ga policisti na letališču zalotili pri dejanju in mu takoj odvzeli prostost,” je kot prva poročala Republika.

Na posnetku je videti moškega, ki vstopi v trgovino in si ogleduje parfume. Ob tem se ves čas ozira okoli sebe. Naposled se je obrnil s hrbtom proti kameri, s police zgrabil parfum in ga spravil v žep. To je storil neprevidno in na očeh kamere.

Ko je do njega pristopila policija in je ugotovil, da je v brezizhodnem položaju, naj bi nemudoma priznal zločin in tako vsaj omilil posledice, še poročajo v Srbiji.

Na posnetku naj bi bil Matej Boltauzer, ki pa je po poizvedovanju novinarjev Republike dejal, da o omenjenem incidentu ne ve ničesar. Ko so pridobili posnetek nadzorne kamere in ga znova kontaktirali, se jim slovenski sodnik ni več javil.

Evroliga sprožila preiskavo

Po poročanju portala Basketnews se je Boltauzer znašel v preiskavi evrolige, ki trenutno še zbira več informacij.

Vest je hitro zaokrožila po spletu. Odzval se je celo košarkar Matt Janning, ki je nekdaj nosil dres Siene, Anadolu Efesa in Baskonie ter na Twitterju brez dlake na jeziku zapisal: “Ta človek krade že leta! Evroliga ima ogromno odličnih sodnikov, a on je zlahka najslabši in ni težko videti zakaj.”

Zadnjič je bil slovenski sodnik v evroligi na delu pred le nekaj dnevi. V torek, 23. aprila, je pravico delil na dvoboju Panathinaikos – Maccabi Tel Aviv v Atenah. Šlo je za prvi obračun četrtfinala. Njegova nadaljnja usoda trenutno še ni znana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje