Tabor v Šiški presenetil Bravo

Nogomet 9. Mar 202215:12 0 komentarjev
Bravo - Tabor.

Nogometaši Brava so v 26. krogu Prve lige Telemach izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:1 (0:1).

Bravo, ki je v prejšnjih dveh krogih doma dobil točko proti Olimpiji in v gosteh premagal vodilni Maribor, je tokrat gostil predzadnjo zasedbo iz Sežane. Ta pa se je danes pokazala za pretrd oreh in vpisala svojo prvo zmago v gosteh po 12. septembru, takrat je ravno tako premagala Bravo. Tabor je tako na devetem mestu pri 25 točkah in je ohranil stik s klubi pred njim, Bravo pa vsaj začasno ostaja četrti.

Tekmo so nekoliko odločneje začeli Ljubljančani, ki so prek Martina Kramariča v enajsti in Gregorja Bajdeta v 20. prišli do zaključnih strelov, a je prvi zgrešil, pri drugem pa je bil na mestu Jan Koprivec.

Toda Kraševci, ki tokrat niso mogli računati na kaznovanega Kevina Doukoureja Grobryja, so v svojem prvem pravem napadu zadeli. Dino Stančič, ki je v prejšnjem krogu v izdihljajih tekme poskrbel za pomembno točko proti Kopru, je stekel proti kazenskemu prostoru domačih in na koncu rutinirano premagal Matijo Orbanića za svoj osmi gol sezone.

V 33. minuti je imel po kotu Marko Ristić novo priložnost za goste, toda z glavo je prešibko streljal, tako da je Orbanić žogo ujel. Tudi sicer so bili izbranci Dušana Kosića v teh trenutkih boljši tekmec, je pa pred koncem polčasa pri domačih, ki so zaradi poškodbe Matije Burina že v tem delu morali poseči po menjavi, sprožil Almin Kurtović, toda Koprivec je brez težav opravil s tistim strelom.

V drugem polčasu je prvi nevarnejši strel v 57. minuti sprožil Ristić od daleč, toda Orbanić je bil na mestu, tako kot po poskusu Tila Mavretiča nekaj minut pozneje. Ljubljančani so nato poskušali pritiskati proti kazenskemu prostoru gostov, toda slednji so svoje obrambne naloge večinoma vzorno opravljali.

V 76. minuti so tudi sami še enkrat zagrozili, ko je Kurtović blokiral strel Rodrigueja Bongonguija, sicer pa so Kraševci večinoma le še izbijali žogo iz potencialno nevarnih con in čakali protinapade. Ta recept je bil zanje uspešen, saj so prišli do pomembne zmage.

Bravo bo v 27. krogu v nedeljo gostoval v Kopru, Tabor pa bo gostil Aluminij.

Bravo – Tabor Sežana 0:1 (0:1)

Stančič 24.

KONEC TEKME!

78. minuta: Nevarno je bilo tudi s kota, a branilci Brava so se uspešno ubranili.

76. minuta: Bongongui je sprožil proti vratom Orbanića z desne strani, žoga pa je zadela enega izmed branilcev Brava in zletela mimo gola domačih. Ostaja 1:0, do konca je še približno 15 minut tekme.

57. minuta: Nevaren je Tabor. Iz velike razdalje je poizkusil Marko Ristić, a Orbanić je bil na pravem mestu. Ostaja 1:0 za goste iz Sežane.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

33. minuta: Še naprej je nevaren Tabor, ki po zadetku še pritiska. Tokrat je z glavo sprožil Marko Ristić, strel pa ni bil dovolj močan, da bi presenetil Orbanića.

VIDEO: Gol Tabora za 1:0:

24. minuta: GOOOOL! Tabor do zdaj ni bil nevaren, a v nogometu se stvari hitro spremenijo. Dino Stančič je stekel sam proti vratom Orbanića in ga rutinirano premagal za 1:0.

20. minuta: Znova je nevaren Bravo. Gregor Bajde se je znašel sam pred vrati, a priložnosti ni znal bolje izkoristiti. Akcija se je zdela bolj nevarna kot je na koncu bila, Bajde bi se lahko znašel bolje. Ostaja 0:0.

11. minuta: Ekipi si zaenkrat nista ustvarili večjih priložnosti. Prvi so zapretili domači. Tokrat je po podaji s kota poizkušal Martin Kramarič, njegov vole pa je zletel preko gola.

Začetek tekme v Ljubljani!

Začetni postavi:

Bravo: Orbanić, Burin, Jakšić, Milić, Kavčič, Kurtović, Nsana, Trontelj, Kramarič, Kerin, Bajde

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Briški, Nemanič, Salkić, Koderman, Mavretič, Kryeziu, Ovsenek, Stančič, Bongongui

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!