Znane vse polfinalistke Pokala federacij

Twitter

V elitni svetovni skupini Pokala Federacij smo ta konec tedna dobili štiri polfinalistke za naslov. Skozi četrtfinalno sito je uspelo priti Slovakinjam, Američankam, nemkam in Francozinjam.

Pojdimo od konca proti začetku. Kot zadnje so si mesto med četverico najboljših ekip letos zagotovile Američanke, ki so v Ashevilleu zlahka (3-0) odpravile Nizozemsko. Za ZDA sta nastopali sestri Serena in Venus Williams, svoj delež pa je dodala še Coco Vandeweghe.

V polfinalu se bo četa Kathy Rinaldi pomerila proti žilavim Francozinjam, ki so doma, v Mouileron-le-Captifu s 3-2 ugnale Belgijo. Za slednje je prvo točko včeraj dosegla polfinalistka Melbourna Elise Mertens, premagala je Pauline Parmentier.

Izenačila je Kristina Mladenović, ki je brez večjih težav odpravila Kirsten Flipkens, danes pa ugnala še Mertensovo, a je Belgijkam z zmago nad Parmentierjevo nato upanje podaljšala Alison Van Uytvanck.

Odločala je partija dvojic, v kateri sta Amandine Hesse in Mladenovićeva s 6:4, 2:6, 6:2 premagali navezo  Flipkens/Mertens. Francija bo 21. in 22. aprila Združene države gostila doma.

Prve so si mesto v polfinalu zagotovile Čehinje, ki soo v Pragi Švico odpravile s 3-1. Petra Kvitova, Barbora Strycova in Lucie Šafarova so za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje potrebovale tri tekme, častno točko za Švico pa je nato danes med dvojicami prispevala naveza Jill Teichman/Timea Bacsinszky

Za finale se bodo “hčere Švejka” udarile proti Nemkam, ki so v Belorusiji izvlekle tesno zmago 3-2 proti lanskim finalistkam tekmovanja, pa čeprav še zdaleč niso nastopile v popolni postavi, saj v reprezentanci tokrat  ni bilo niti Julie Görges, niti Angelique Kerber.

Nove nemške junakinje so Tatiana Maria, Antonia Lottner, Anna-Lena Grönefeld in Anna-Lena Friedsam. Varovanke kapetana Jensa Gerlacha aprila čaka domač nastop proti Češki.