V pokoj zmagovalka predlanskega Wimbledona

Pokal Billie Jean King 4. Maj 202112:38 > 14:17 0 komentarjev
sport klub

Od profesionalnega tenisa se poslavlja ena izmed najbolj simpatičnih in hkrati vročekrvnih teniških igralk na WTA turneji.

Čehinja Barbora Strycova je tekmovanju pri 35. letih pomahala v slovo, za seboj pa pustila solidno kariero, ki jo je kronala z zmago na Wimbledonu predlani, ko je v konkurenci parov slavila s Tajvanko, Su- Wei Hsieh ter istega leta med posameznicami prišla celo do polfinala, kjer jo je ustavila Serena Williams.

Med dvojicami je osvojila kar 31 naslovov, bila tudi številka 1 na WTA lestvici, med posameznicami pa pobrala turnirja v Quebec Cityu (2011) in Linzu (2017) ter se najvišje zavihtela na začetku sezone 2017 (16. mesto).

Med večje uspehe si lahko šteje tudi šestkrat osvojen Pokal Federacij v dresu češke reprezentance, ki ji je v Riu na OI 2016 prinesla tudi bronasto kolajno med dvojicami.

‘Baro’ si bomo zapomnili kot nasmejano, energično, glasno in predvsem izjemno raznovrstno igralko, ki se je pogosto zapletla v pogovor s sodniki in sodnicami.

Na današnji novinarski konferenci je Čehinja, ki poleti pričakuje prvorojenca, dejala, da bi rada samo še enkrat nastopila pred polnimi tribunami in sicer prihodnje leto na Wimbledonu, kjer bi za nastop v glavnem delu tekmovanja uporabila t. i. zamrznjeno uvrstitev (PR).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!