Veličastna zmaga Jorgića za zmenek s prvim na svetu

Darko Jorgić spet blesti; Foto: Guliverimage

Darko Jorgić se je na turnirju WTT Champions v Macau prebil med najboljših osem, potem ko je s 3-2 (3, -9, -4, 3, 8) v igrah porazil moštvenega kolega in dobrega prijatelja, Patricka Franzisko.

Nemec je v dosedanjih srečanjih Hrastničana sicer trikrat premagal, v Švici na letošnjem tekmovanju Europe Top 16 mu je bil Darko vendarle kos in ga ugnal s 4-1.

Že pred današnjim duelom je bilo jasno, da bo šlo za napeto srečanje, v katerem bodo odločale malenkosti. Darko je prvo igro dobil gladko (11:3), Franziska je zaigral bolje in po dveh dobljenih “gemih” povedel z 2-1. V četrtem delu srečanja je slovenski zvezdnik spet zaigral tako, kot najbolje zna in priključil z novo suvereno dobljeno igro na 3.

Franziska in Jorgić sta oba člana nemškega kluba 1. FC Saarbrücken Tischtennis e.V.

V odločilnem delu srečanja je takoj povedel in čeprav sta bila tekmovalca poravnana še na 8:8, je slovenski predstavnik dokazal, zakaj se ga tudi najboljši na svetu upravičeno bojijo. V mentalno težkem trenutku je dobil tri točke zapored in sledil je glasen vzklik navdušenja ob zmagi.

Vedno je zanimivo igrati proti prijatelju in moštvenemu tekmecu, zadovoljen sem s svojo igro, pohvalil pa bi tudi odlično publiko,” je po srečanju povedal Jorgić.

Denarna nagrada in bonus igranja proti najboljšemu

Za polfinale bo 24-letni Zasavec zdaj najverjetneje igral proti prvemu igralcu sveta, Fan Zhendongu, ki je velikanski favorit v kasnejšem srečanju proti Američanu, Kanaku Jhaju.

Z uvrstitvijo med najboljših osem je Jorgić zaslužil 14.500 ameriških dolarjev in še 175 točk za razvrstitev na svetovni lestvici.

Darko je pameten

Slovenski as si je že zagotovil uvrstitev na zaključni turnir 16-erice v kitajskem Xinxiangu, ki se začne 27. oktobra. Žal niti tam ne bo imel družbe svoje mentorice. “Ko je bil 6. oktobra drugi odhod v Čengdu, sem imela po kitajskih parametrih še zmeraj previsoko covid vrednost, zato sem morala ostati doma,” je za Sportklub povedala Andreja Ojsteršek Urh, a dodala: “Mislim, da je čisto ok tako, kot je. Prepošljem mu videoposnetke, predebatirava in potem pač mora igrati. Darko je pameten, poleg tega zna s pravo dozo adrenalina srečanja obrniti v svoj prid.”

Komentari

Vaš komentar