Jorgić čez Portugalca do osmine finala v Macau

Drugi športi 20. Okt 202210:23 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Kin Cheung via Guliverimage

Darko Jorgić je odlično začel turnir namiznoteniške elite WTT Champions 2022 v Macau. V šestnajstini finala je ugnal Portugalca Marosa Freitasa s 3:2 v nizih.

Portugalec je bolje začel prvi niz in ga dobil z 11:8. Jorgić je odlično odgovoril in drugega dobil z 11:5, tudi v tretjem pa je bil boljši (11:9). Freitas je v četrtem nizu izenačil (12:10). Odločal je peti niz, v katerem pa je Jorgić pokazal svojo moč. Dobil ga je s kar 11:3 in se prebil v naslednji krog.

“Tako kot vsaka prva tekma na turnirjih je bila tudi ta težka, sploh zato, ker je Freitas izredno izkušen igralec. Pred letom dni sem ga v Katarju premagal s 3:0, vendar sem vedel, da tokrat ne bo šlo tako zlahka. Vodil sem že z 2:1 v nizih in 6:3 v četrtem, nato je Freitas povedel z 10:7. Na deseti točki sem ga ulovil, pa na koncu ta niz vseeno izgubil. Zato pa sem se v petem zbral, ga res odigral z glavo, vsako točko posebej in ga zanesljivo dobil,” je dvoboj z deset let starejšim tekmecem opisal 24-letni Jorgić

V osmini finala ga čaka Nemec Patrick Franziska, ki je prav tako izločil Portugalca: Joaa Geralda s 3:1 v nizih.

Jorgić je osmi nosilec turnirja in bo proti Nemcu favorit. Fraziska vseeno ne bo mačji kašelj. Na turnir vstopa kot 13. nosilec, dobil pa je zadnji medsebojni dvoboj. Jorgića je julija v Budimpešti ugnal s kar 3:0 v nizih. Februarja je bil boljši Slovenec, na svetovnem prvenstvu 2020 pa je Nemec odpihnil Jorgića s 4:0 v nizih. Slovenec o naslednjem nasprotniku dodaja: “S Patrickom se seveda zelo dobro poznava, velikokrat sva že igrala drug proti drugemu, še vedno pa nisem pozabil na poraz v Budimpešti, ko sem imel kar v dveh nizih po tri zaključne žogice in vseeno izgubil z 0:3. Ampak jutri bo nov obračun, dvorano sem spoznal, tako da s te strani ne bo izgovorov. Od prve točke naprej bom moral biti agresiven, boljše vračati servise kot danes, predvsem pa ohraniti mirno glavo in verjamem, da Patricku lahko vrnem za nekaj zadnjih porazov.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!