Velika barvna sprememba pri Ferrariju

Avtomoto 25. Apr 202413:19 0 komentarjev
Ferrari
Foto: Profimedia

Ferrari se je za veliko nagrado Miamija odločil za spremembo. Charles Leclerc in Carlos Sainz bosta dirkala v modrih dirkaških kombinezonih, drugačen bo tudi dirkalnik. Letos namreč moštvo iz Maranella praznuje sedemdeseto obletnico Ferrarija v Severni Ameriki.

Dirkalnik bo vseboval dve za Ferrari zgodovinski različici modre barve: Azzurro La Plata in Azzurro Dino.

Zakaj modra? Na zadnjih dveh dirkah sezone 1964 v formuli ena je namreč Ferrari uporabil belo-modre ameriške barve, ki so bile prisotne tudi na nekaterih Ferrarijevih dirkalnikih njihove ameriške dirkaške ekipe North American Racing Team (NART).

Azzurro La Plata je svetlomoder odtenek, ki predstavlja dirkaško barvo Argentine. Na svojem dresu jo je nosil Italijan Alberto Ascari, prvi svetovni prvak formule 1 v Ferrarijevem dirkalniku leta 1952 in 1953.

Tudi v šestdesetih letih so Ferrarijevi dirkači pogosto uporabljali dirkaško opremo modre barve, v svoji prvi sezoni pri legendarnem italijanskem moštvu pa je moder dirkaški kombinezon nosil tudi Niki Lauda.

Niki Lauda
Jackie Stewart in Niki Lauda. Avstrijec v modrem dresu Ferrarija. Foto: Guliverimage

Azzurro Dino je temnejša različica modre barve, ki so jo v preteklosti prav tako nosili nekateri dirkači Ferrarija.

Ferrari je v letošnji sezoni že dobil eno dirko. Carlos Sainz je bil najboljši na veliki nagradi Avstralije, za dvojno zmago je poskrbel Charles Leclerc z drugim mestom. Rdeči so v konstruktorskem seštevku 44 točk za vodilnim Red Bullom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!