Veliko sreče za Nizozemca: Od dirkalnika ostalo le ogrodje

Avtomoto 2. Jan 202318:17 0 komentarjev
Foto: Twitter

Voznika Michel Kremer in Thomas De Bois sta po veliki smoli že po prvi etapi zaključila z nastopi na Dakarju 2023. Njun avtomobil je zajel ogenj, ki ga nista mogla več pogasiti.

V Savdski Arabiji se je v nedeljo začel reli Dakar 2023. Vsako leto mnogo dirkačev ne dokonča najtežje vzdržljivostne dirke, sanje pa so hitro končale tudi za nizozemska dirkača, saj jima je že po nekaj desetih kilometrih uvodne etape zagodel njun Century CR6. Dirkalnik so zajeli plameni, k sreči pa sta Nizozemca lahko še pravočasno izskočila iz avtomobila.

“Vesel sem, da sva jo odnesla brez poškodb. Če bi se vozila še dodatnih 100 metrov, ne bi bilo tako,” je razočarano dejal Kremer. “Avto nama je javil težavo o nizkem tlaku goriva, a oba sva mislila, da gre za napako, da je bil rezervoar poln. Ko se je začelo vohati dim, sva videla, da je avto že v plamenih. Moral sva zapustiti vozilo. Škoda, saj nama je šlo res dobro,” je po veliki smoli dejal izkušeni Kremer, njegov sodirkač pa je videu, ki sta ga posnela tudi zajokal.

Mulec izgubil, Marčič pridobil nekaj mest, etapa Al-Atijahu in Kleinu

Na letošnjem Dakarju nastopata tudi dva Slovenca, in sicer v konkurenci motociklistov. Simon Marčič in Toni Mulec sta v drugi etapi vzdržljivostnega relija Dakar od Sea Campa do Alule (430 km) zasedla 70. oz. 72. mesto. V skupnem seštevku je Mulec nekaj mest izgubil, Marčič pa pridobil. Med motociklisti je bil v današnji etapi najhitrejši Američan Mason Klein, med avtomobilisti pa Katarec Naser Al-Atijah.

Simon Marčič, foto: Guliver image.

Dvainpetdesetletni Katarec, sicer lanski zmagovalec, je bil s toyoto po 430 km hitrostne preizkušnje za vsega 14 sekund hitrejši od Nizozemca Erika van Loona, 5,05 minute pa je za zmagovalcem zaostal Španec Carlos Sainz.

V skupnem seštevku se je Al-Atijah vodilnemu Sainzu približal na 2,12 minute. Tretji je Francoz Mathieu Serradori, ki zaostaja 24,55 minute.

Med motociklisti je Klein etapo končal 1,09 minute pred Nemcem Sebastianom Bühlerjem, še štiri sekunde več je na tretjem mestu zaostal Američan Skyler Howes.

V torek bo na vrsti tretja etapa od Alule do Haila s 447 km hitrostne preizkušnje. Dakar bo trajal do 15. januarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!