Veselje v slovenskem taboru in stavek, ki hrabri (VIDEO)

Alpsko smučanje 17. Dec 202316:02 0 komentarjev

Žan Kranjec po četrtem tretjem mestu v Alti Badia ni skrival zadovoljstva, a verjame, da lahko naredi še korak naprej. Tudi njegov trener je mnenja, da je rezerv še veliko.

Slovenski as, ki je bil po prvi vožnji četrti, je moral za prevzem vodstva prehiteti senzacijo sezone, Joana Verduja iz Andore. Zaloge je imel 82 stotink, a je začela hitro topiti. V prvem odseku je izgubil štiri desetinke, zato pa je Kranjec odlično smučal v spodnjem delu ter je z naskokom 41 stotink sekunde prevzel vodstvo. Za njim je zaostal Avstrijec Marco Schwarz in slovensko veselje v Italiji se je lahko začelo. Še šestič na tem veleslalomu se je uvrstil v najboljšo peterico, štirikrat je končal na zmagovalnem odru na tretjem mestu v letih 2017, 2019 in 2022 in letos.

“S tretjim mestom sem zagotovo zadovoljen, tako je vedno, ko stopim na stopničke. Še četrtič sem bil tretji tukaj in očitno mi teren leži, upam pa, da imam v nogah še kaj več, za kakšno stopničko višje. Samo smučanje je bilo na visokem nivoju. S prvim tekom sem lahko bil zadovoljen, a je bilo nekaj rezerv sem imel takoj po startu. V drugem teku sem to poskušal popraviti, bil sem na limitu. Imam pa morda v drugih tekih malce več težav, kjer je slabša proga. Danes sem dobil potrditev, da sem med najboljšimi in grem jutri lahko samozavestno na tekmo,” je po tretjem mestu povedal Žan Kranjec.

Žan Kranjec
Žan Kranjec Foto: Profimedia

Kranjec je prismučal 82. veleslalomske stopničke v svetovnem pokalu, 56. po osamosvojitvi. Z 12 stopničkami je tretji najuspešnejši veleslalomist za Matejo Svet (14) in Tino Maze, ki je na veleslalomih zbrala 28 uvrstitev na zmagovalni oder.

Bergant: Ima še veliko rezerv

“Danes smo zelo veseli, Žan je naredil maksimum, kar je lahko. Odermatt in Zubčić sta bila daleč pred vsemi. Veseli me predvsem to, da je težave z opremo odpravil in se koncentrira le še na izvedbo. Ima še veliko rezerv, a gremo korak po koraku. Danes smo veseli. Štefan se danes ni znašel. Trenutno ima težavo prenesti svojo smučarijo iz treningov na tekmo, a proga resnično ni bila lahka tudi za največje mojstre,” je tekmo ocenil trener Klemen Bergant.

Na startu preizkušnje je bil še en Slovenec, Štefan Hadalin, ki je nastopil s številko 40. Hadalin je za najboljšim na prvi progi zaostal več kot pet sekund (+5,62; 52.) ter se še na tretji tekmi od oktobra ni uvrstil v finale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!