Pretep navijačev Olimpije in policije (VIDEO)

Nogomet 19. Feb 202317:344 komentarji
Neljubi prizori na tribunah Ljudskega vrta v Mariboru. FOTO: Jure Banfi.

Ob koncu letošnjega prvega večnega nogometnega derbija v Mariboru je na tribunah prišlo do neljubih dogodkov. Navijači Olimpije Green Dragons so razgrajali, zato je posredovala policija.

Nogometaši Maribora so na prvem letošnjem derbiju v polnem Ljudskem vrtu nadigrali Olimpijo in jo premagali z 2:0. Z rezultatom in igro gostujoči navijači, ki jih je v Maribor pripotovalo kar nekaj, seveda niso mogli biti zadovoljni.

Morda je prav to razlog, da so ob koncu tekme povzročili incident, ob katerem je posredovala tudi policija.

Kaj se je dogajalo?

Veliko dela za policijo

“Med tekmo so navijači lomili in metali stole na nogometno igrišče (po doslej znanih podatkih je bilo uničenih okrog 100 stolov) ter tudi proti policistom. Poškodovanih je tudi nekaj ograj. V zvezi s tem policisti obravnavajo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Nekateri navijači so ograjo tudi preskočili. Zoper njih so bila uporabljena prisilna sredstva,” so sporočili s PU Maribor v sporočilu za javnost.

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev so dvema osebama izdali plačilni nalog, obravnavali pa so tudi moškega, ki ni upošteval navodil varnostnika in je stopil na igrišče. Temu so izdali plačilni nalog in mu prepovedali udeležbo na športnih prireditvah.

Komentari

Vaš komentar