VIDEO: “Spremembe bodo in prav je tako”

Odbojka 26. Apr 202112:10 0 komentarjev

ACH Volley je po 17 letih predal slovensko krono. V finalu je po petih tekmah moral čestitati Merkur Mariboru, ki se je po letu 1993 razveselil tretjega naslova državnih prvakov. "Zame je to velik neuspeh. Tudi za klub in igralce. Po tolikih letih vladanja je težko predati krono, a za nazaj nima smisla jokati. Izgubili smo pošteno. Na igrišču, kar je zame zelo pomembno. Vesel, da se ni odločalo za zelenimi mizami," je po porazu dejal trener ACH Volleyja Matija Pleško.

ACH Volley je imel vse v svojih rokah. V finalni seriji je vodil že z 2:0, za 18. naslov državnih prvakov je potreboval le še eno zmago, a na koncu mu ni uspelo. Merkurjevci so kljub vsem težavah s poškodbami in drugimi težavami z zdravjem spisali izjemen preobrat in se na koncu veselili tretjega naslova.

“Spremembe bodo in prav je tako, a še prej moramo končati sezono. Čaka nas še pokal, ki ga bomo odigrali z vso resnostjo, nato pa bomo videli, kako in kaj,” je še dodal trener ACH Volleyja.

Ropret: Mi smo si prav tako želeli zmage

“Razočaranje res veliko. Imeli smo veliko prednost, imeli vse v svojih rokah, a žal to na koncu ni bilo dovolj. Težko je karkoli povedati in lahko le čestitam Mariboru. Težko je reči, da so si oni bolj želeli zmage. Tudi mi smo pokazali, da nam ni vseeno, borili smo se z vsem, kar imamo, žal pa je bil Maribor boljši,” je trenerjeve besede dopolnil kapetan ACH Volleyja Gregor Ropret.

Od torka do petka bodo v dvorani Maksa Pečarja v Črnučah potekali zaključni boji slovenskega pokala. ACH Volley se je brez boja že uvrstil v polfinale, saj so Šempetrani odpovedali nastop, nove državne prvake pa že prvi dan brez pravega počitka čaka obračun s Calcit Volleyjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!