Xabijeva vojska podrla klubski rekord (VIDEO)

Evropa 10. Maj 20249:38 0 komentarjev

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so pod taktirko trenerja Xabija Alonsa podrli 60 let star klubski rekord. V vseh tekmovanjih so nepremagani že 49 tekem zaporedoma. Od uvedbe evropskih tekmovanj takšne serije ni naredila še nobena ekipa.

Bayer Leverkusen je v četrtek na povratni tekmi polfinala evropske lige za rekord remiziral z Romo (2:2). Rekord so Nemci zrežirali v zadnjih minutah tekme, ko sta zaostanek 0:2 izničila Gianluca Mancini z avtogolom v 82. minuti, ter Josip Stanišić globoko v sodniškem dodatku. Bayer je bil v tej sezoni že 11. na pragu poraza, a se je vselej tako kot v četrtek rešil v sodnikovem dodatku.

Pred tem si je Bayer delil rekord z Benfico iz Lizbone, ki je od decembra 1963 do februarja 1965 ostala nepremagana na 48 uradnih tekmah.

A pred Bayerjem so za podaljšanje rekorda težki obračuni. Nogometaše čaka finala evropskega in nemškega pokala ter zahteven zaključek v bundesligi, kjer so doslej nanizali 26 zmagi in šest remijev.

In prav rekord bundeslige se zdi za ekipo iz Leverkusna najtežje dosegljiv. Tega ima Bayern München, ki je med leti 2012 in 2014 s trenerjema Pepom Guardiolo in Juppom Heynckesom ostal na domačih zelenicah nepremagan 53 tekem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!