Prvi slalom sezone Vlhovi, Bucikova šestnajsta

Getty Images

Na prvi slalomski preizkušnji sezone v finskem Leviju je prvo mesto dosegla Slovakinja Petra Vlhova, ki je vodila že po prvi vožnji.

Vlhova je bila skupaj z Mikaelo Shiffrin tokrat razred zase. Med največjima tekmicama je bilo po prvi vožnji le 15 stotink, znotraj zaostanka sekunde pa je bila po prvem teku le še Avstrijka Katharina Liensberger, ki je za Slovakinjo zaostajala 52 stotink.

V finalu so nastopile tudi tri naša dekleta. Neja Dvornik se je s 30. mesta do svojih prvih točk za svetovni pokal povzpela na 28. mesto, Meta Hrovat je žal odstopila, Ana Bucik pa je z 21. mesta napredovala na 16. pozicijo.

Sneženje (in predvsem postavitev njenega trenerja Livia Magonija) v finalni vožnji je najbolje izkoristila Vlhova, ki je prednost pred Shiffrinovo še povečala in se na 16. slalomu v Leviju veselila svoje devete slalomske zmage v svetovnem pokalu. Tretja je bila Liensbergerjeva, ki niti ob izvrstni drugi vožnji ni mogla premagati vodilnega dvojca. Sezona se po jutrišnjem drugem slalomu na Laponskem seli v avstrijski Lech, kjer bodo na sporedu paralelne tekme.

Twitter