Lisičke (spet) v Kranjsko Goro?

Alpsko smučanje 28. Dec 20179:13 > 9:16
Getty Images

Mariborsko Pohorje naj bi 6. in 7. januarja gostilo 54. Zlato lisico, tekmo alpskih smučark svetovnega pokala, a organizatorjem preglavice povzroča tanka snežna plast.

Danes bo kontrolor Mednarodne smučarske zveze Hans Grogl z vodjem tekmovanja Mitjem Dragšičem pregledal smučišče in podal končno oceno, ali je snežna podlaga dovolj debela za organizacijo tekme. Obeti za tekmo v Mariboru niso najboljši. Ker je v zadnjih dneh Maribor in vso Slovenijo zajela otoplitev z dežjem, je tekma v štajerski prestolnici zaenkrat precej v zraku, veliko je že govora o selitvi na nadomestno prizorišče v Kranjsko Goro, piše STA.

Kot so dejali pohorski prireditelji, bi potrebovali vsaj dve mrzli noči, da bi lahko pripravili umetni sneg, a so temperature preprosto previsoke.

Marljivi pohorski delavci so v minulih letih že velikokrat dobili bitko z muhastim vremenom, tokrat pa se zdi, da sta veleslalom 6. januarja in slalom dan kasneje neizvedljiva. Čeprav bo sodba o tekmovanju uradno padla šele po opravljeni snežni kontroli danes okrog 11. ure, pa so prireditelji že razmislili tudi o rezervnih scenarijih, morebitni selitvi v Kranjsko Goro. Tamkajšnja proga je po besedah generalnega sekretarja organizacijskega odbora Vitranca Srečka Medvena dobro pripravljena in je pripravljena sprejeti tekmo za 54. Zlato lisico.