Zlate lisice v Mariboru ne bo!

Alpsko smučanje 28. Dec 201710:57 > 11:02
Zlata lisica

Zlata lisica je po pregledu pohorske strmine kontrolorja Mednarodne smučarske zveze Hansa Grogla, skupaj z vodjem tekmovanja Mitjem Dragšičem odpovedana. Iz Kranjske Gore so že sporočili, da lahko prevzamejo tekmi za svetovni pokal, kar je v interesu tudi organizatorjem mariborskih tekem.

Mariborsko Pohorje naj bi 6. in 7. januarja gostilo 54. Zlato lisico, tekmo alpskih smučark svetovnega pokala, a so prireditelji bili danes primorani priznati premoč vremenu. Zaradi pomanjkanja snega si zdaj želijo tekmo preseliti v Kranjsko Goro.

Ker je v zadnjih dneh Maribor in vso Slovenijo zajela otoplitev z dežjem, je bila tekma v štajerski prestolnici že nekaj časa precej v zraku, danes pa so jo morali dokončno odpovedati. Prireditelji so zato Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) zaprosili za selitev na nadomestno prizorišče v Kranjsko Goro.

Kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Hans Grogl je z vodjo tekmovanja Mitjo Dragšičem na pregledu smučišča na Pohorju ugotovil, da je snega v spodnjem delu proge premalo.

“Naj najprej pohvalim prireditelje, ki so se res trudili vse do zadnjega in opravili vrhunsko delo. Zgoraj je tako dovolj snega tako za progo kot izletne cone, zaščitne ograje in ostalo. V spodnjem delu pa je premalo snega, za veleslalom je proga tudi preozka. Na žalost je vremenska napoved za naprej slaba, saj bo še vedno pretoplo. Še enkrat moram pohvaliti organizatorje, a proti vremenu se žal ne da,” je po opravljeni snežni kontroli dejal Grogl.

Že dva dni je vse več govora o selitvi tekme v Kranjsko Goro. Tamkajšnja proga naj bi imela dovolj utrjenega snega, prireditelji pokala Vitranc pa so že izrazili pripravljenost priskočiti na pomoč organizatorjem Zlate lisice.