Hirscher na Sljemenu izenačil dosežek Alberta Tombe

Getty Images

Prvega izmed petih januarskih slalomov za moške je na Sljemenu dobil Marcel Hirscher. Vodilni smučar v skupnem in slalomskem seštevku svetovnega pokala je za pet stotink premagal vodilnega po prvi vožnji, rojaka Michaela Matta. Tretji je bil Henrik Kristoffersen.

Hirscher je v drugi vožnji nadoknadil 15 stotink zaostanka in na koncu za nekaj milimetrov premagal Matta, katerega starejši brat Mario je točno pred desetimi leti slavil na istem prizorišču, ko so naši južni sosedi takrat organizirali prvi moški slalom na Sljemenu.

Za Hirscherja je to že 50. zmaga na tekmah svetovnega pokala (četrta v Zagrebu), s čimer se je izenačil z legendarnim Albertom Tombo. Pred njim sta sedaj samo še rojak Hermann Maier in  Šved Ingemar Stenmarki , ki je na prvem mestu s kar 86 uvrstitvami na najvišjo stopničko.

Slovenci tokrat z bero naših dveh nastopajočih ne moremo biti zadovoljni. Štefan Hadalin je v prvi vožnji že pri vrhu odstopil, Žan Grošelj pa je dosegel 51. rezultat in ga v finalu nismo videli.

Smučarji se selijo v Adelboden, kjer bosta konec tedna veleslalom in slalom, dekleta pa čez vikend prav tako čakata obe tehnični disciplini in sicer na Zlati lisici v Kranjski Gori.