Ekipno tekmo dobili Švicarji

Getty Images

V Pjongčangu se je končal olimpijski spored alpskih smučarjev. Na ekipni tekmi so slavili Švicarji, Slovenci so izpadli v osmini finala, ko je proti Švedom edino točko osvojila Tina Robnik (1:3).

Tina Robnik je v prvem nastopu po odstopu Anne Swenn Larsson Sloveniji prinesla vodstvo, a so Švedi na krilih Andreja Myhrerja, Fride Hansdotter in Matthias Hargina brez težav prišli v četrtfinale.

Švedi so v četrtfinalu izpadli proti Avstrijcem, ki so nastopili brez Marcela Hirscherja. Avstrija se je v postavi Katharina Liensberger, Katharina Gallhuber, Michael Matt in Marco Schwarz prebila vse do finala.

V finale so se uvrstili še Švicarji, ki so v polfinalu s 3:1 ugnali Francoze. Za Švico so nastopili Daniel Yule, Denise Feierabend, Wendy Holdener in Ramon Zenhäusern. Moška predstavnika sta dobila vse dvoboje na tej tekmi, Švicarji pa so ekipno zlato osvojili s 3:1.

Švicarska odprava je tako v alpskem smučanju osvojila osvojila sedem olimpijskih kolajn, to pa je v Pjongčangu uselo še Avstrijcem.

Bronasto medaljo si je v malem finalu zagotovila ekipa Francije, ki je bila po neodločenem rezultatu proti Norvežanom boljša zaradi hitrejših voženj.