Presenečenje v Beaver Creeku – Tumler na stopničkah

Twitter

Slovenija na veleslalomih v Beaver Creeku ostaja brez uvrstitve med najboljšo deseterico. Potem, ko je bil Žan Kranjec danes po prvi vožnji 9., je na drugi progi že zgoraj naredil napako, ki ga je stala več kot sekunde. Tekmo je končal na 26. mestu.

https://twitter.com/ruediloeffel/status/1069322802229100545

Najboljša uvrstitev Slovenca na zahtevnem veleslalomu, ki poteka na progi “ptic roparic”, tako ostaja 11. mesto Aleša Gorze iz sezone 2008. Odlično štartno številko je v drugi vožnji izkoristil Thomas Tumler, ki je z 21. mesta napredoval celo na 3.!

29-letni Švicar je pred tem najboljši rezultat v svetovnem pokalu dosegel tri sezone nazaj, ko je na superveleslalomu v domačem St. Moritzu dosegel 8. mesto in to je bila tudi njegova edina uvrstitev med najboljših 10. v svetovnem pokalu doslej.

Z načeto drugo progo se je najbolje spopadel vodilni po prvi vožnji, Stefan Luitz, ki mu zmago resnično moramo privoščiti, saj se vrača po poškodbi, poleg tega pa je sploh prvič slavil na tekmah svetovnega pokala.

Drugi je bil tokrat Marcel Hirscher, ki je 60. zmago v karieri najverjetneje zapravil z napako na zadnji strmini, je bil pa vseeno prvi, ki je Tumlerja prisilil, da zapusti mesto vodilnega v izteku, na katerem je pred kamero zdržal kar pol ure.